Tsitsipas je poprilično iznervirao Murraya, pa se pravdao "Trebalo bi da nas dvojica popričamo..."

Grk izbacio Britanca

Tsitsipas je poprilično iznervirao Murraya, pa se pravdao "Trebalo bi da nas dvojica popričamo..."

A. Čaušević

Odlasci u WC kada gubi postaju zaštitni znak Stefanosa Tsitsipasa. 

U prvom kolu US Opena Tsitsipas je poslije skoro pet sati borbe pobijedio Andyja Murraya. Vodio je Britanac sa 2:1 u setovim, ali je na kraju poražen sa 3:2 (2:6, 7:6; 3:6; 6:3; 6:4).

Murrayu se nije svidjelo ponašnje grčkog tenisera. Iskusnom Britancu je zasmetala pauza koju je uzeo treći reket svijeta između četvrtog i petog seta.

"Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba", odgovorio je Tsitsipas te nastavio:

"Da, trebalo bismo nas dvojica da popričamo i uvjerimo se šta je. Ja ne znam kako se moj protivnik oseća dok igra meč, to i nije moj prioritet. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa."

Oglasi

Tsitsipas je na minulom turniru u Cincinattiju optužen je da se tokom pauze iz toaleta dopisivao s ocem i tražio pomoć za poboljšanje igre.

"Nikad u karijeri nisam uradio tako nešto. Ne znam kakva je mašta potrebna da se dođe do te tačke. To i nije nešto što uzimam za ozbiljno jer je besmisleno i misliti na to".

Tokom meča protiv Murraya u toaletu se zadržao osam minuta.

"Mislim da je jasno da sam sa sobom ponio odjeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dvije toalet pauze da promijenite opremu kad igrate pet setova i jedan a kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo slijedim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem", poručio je teniser iz Atine.

Tsitsipas će u drugom kolu igrati protiv Adriana Mannarina.

Top Komentari

realno_govoreci
Ko gubi ima pravo da se ljuti ali ne treba biti los gubitnik.
1 3
Malmi_Suomi
@Svojprisebi ģœöďś
Çxqêűî a ti si onaj napasnik na maloljetne djevojčice sram te i stid bilo cheto iz tuzle sa adresom u HUSAAAA- : )
..bo te i karadžić mladić i miloševića jer to su tvoji uzori BIJEDNIČE .
Pljuc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi