Nikola Vlašić ostvario veliki transfer zadnji dan prelaznog roka!

Stigao u West Ham

Nikola Vlašić ostvario veliki transfer zadnji dan prelaznog roka! · Zvanično

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić posljednjeg dana prelaznog roka napustio je moskovski CSKA.

Vlašić iza sebe ima nekoliko sjajnih sezona u dresu CSKA, ali i veoma dobre nastupe za Hrvatsku na minulom Evropskom prvenstvu.

Ovaj 23-godišnji veznjak odlučio je ovog ljeta da je vrijeme da napravi iskorak u svojoj karijeri i napusti CSKA, te će karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu.

Naime, Vlašić je potpisao za West Ham, a londonski klub je prije nekoliko trenutaka ozvaničio dolazak ovog fudbalera u svoj klub.

Vlašić je s West Hamom potpisao petogodišnji ugovor, a engleski mediji prenose da je CSKA od njegove prodaje inkasirao oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je Vlašić postao treći najskuplji igrač Hrvatske, a ispred njega su samo Mateo Kovačić kojeg je Chelsea prije dvije godine platio Real Madridu 50 miliona eura, te Luka Modrić koji je iz Tottehama prešao u Real Madrid za 35 miliona eura.

Vlašić je ponikao u Hajduku, a još je 2017. godine za 11 miliona prešao u Everton. No, na Goodisonu se nije previše naigrao, te je godinu dana kasnije otišao u CSKA.

Top Komentari

Realist
Bravo Nikola. U budućnosti nositelj igre reprezentacije.
8 5
Ante G.
Opet ce Hrvatska stajati na krovu svijeta, kao prije tri godine. Svaka cast, samo naprijed!
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi