Goran Dragić se pridružuje balkanskoj koloniji u NBA ligi

Ide kod Dončića

Goran Dragić se pridružuje balkanskoj koloniji u NBA ligi

E. Škorić

Slovenski košarkaš Goran Dragić na pragu je potpisa za Dallas Maverickse.

Dragić je bio uključen u dogovor za trejd Kylea Lowryja u Miami, pa je sada član Toronto Raptorsa, no izvjesno je da donedavni član Miami Heata neće biti dio Raptorsa u novoj sezoni.

Iskusni Slovenac na pragu je potpisa za Dallas Maverickse, ekipe u kojoj je lider nejgov prijatelj i reprezentativni kolega Goran Dragić, a tu je i srbijanski centar Boban Marjanović.

Napomenimo i da je u stručnom štabu bivši selektor Slovenije, a sada trener Srbije IgorKokoškov.

Dragić ima 35 godina, ali još uvijek ga poštuju i naravno mnoge ekipe ga žele imati u rosteru. On je prošle sezone imao prosjek od 13,4 poena po meču.

U Miamiju je proveo šest godina, a igrao je u NBA još za Phoniex Sunse i Houston Rocketse. U Evropi je nastupao za Baskoniju, Union Olimpiju, Murciju i Slovan.

Promo

Top Komentari

gogs
po vama Dragic ide kod Dragica u Dallas
7 0
dinass
Naslav vam je kao da covjek tek dolazi u NBA a on je ustvari tu 10 godinam
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti