Bosna i Hercegovina pobijedila Brazil i uzela bronzu u Tokiju!

Nova medalja za odbojkaše

Bosna i Hercegovina pobijedila Brazil i uzela bronzu u Tokiju!

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je bronzu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Bh. tim je u borbi za treće mjesto savladao Brazil sa 3:1, po setovima 23:25, 25:19, 25:18 i 25:11.

Velika borba viđena je u prvom setu. Bilo je dosta promjene rezultata, a kada je Bosna i Hercegovina došla do vodstva od 16:11 činilo se kako će naša selekcija lagano stići do osvajanja prvog seta.

Međutim, Brazil sjajno finišira ovaj set. Uspjeli su ga uvesti u neizvjesnost, a zatim ga i osvojiti sa 25:23 za vodstvo od 1-0.

BiH se budi u drugom setu. Brazil je konkurentan bio samo u uvodnim poenima, a zatim je uslijedila potpuna kontrola igre naše selekcije.

Igrao je bh. tim u drugom setu zaista odlično, ali su se i opustili u finišu seta, pa je Brazil napravio seriju od 7:0 i došao je do 23:19. Ipak, BiH nije dopustila veliki preokret, osvojena su naredna dva poena za 25:19 i izjednačenje rezultata u setovima na 1-1.

Odlično bh. selekcija ulazi i u treći set. Blok je na otvaranju seta funkcionisao odlično i BiH je na otvaranju došla do prednosti od 4:0.

Oglasi

Stevan Crnobrnja je u tim trenucima igrao sjajno, njegovi poeni su održavali prednost naše selekcije.

Međutim, Brazil je ponovo imao trenutke bolje igre koji su im donosili serije poena. Došli su do 13:13 i vratili su se u treći set.

Potom je selekcija BiH otišla na četiri razlike (17:13), Brazilci ovog puta nisu uspjeli da naprave neku veliku seriju, bh. tim je zaigrao fenomenalno u ključnim trenucima. Mirzet Duran niže nekoliko odličnih poena i na kraju je osvojen treći set sa 25:18 za vodstvo od 2-1 u setovima.

Bosna i Hercegovina odlično otvara i četvrti set. Mirzet Duran i Ermin Jusufović su dominirali i naša selekcija ubrzo stvara pet poena prednosti, 8:3.

Lagano je bh. tim odigrao ostatak meča. Potpuno su dominirali, četvrti set su dobili sa 25:11 i dobili su meč sa 3-1.

BiH je tako nastavila sa osvajanjem medalja na Paraolimpijskim igrama. Ovo je prva bronza uz prethodno osvojena dva zlata i tri srebra.

Paraolimpijske igre:

BiH - Brazil 3:1 (23:25, 25:19, 25:18, 25:11)

Top Komentari

starigrad
Bili ste i ostali najsvjetlija tačka BH sporta. Nada u Naše bolje sutra. Hvala vam i kapa do poda
15 0
Mackintosh
Cestitke!
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi