Ljepotica kvalifikacija i pregršt ludih golova

Izrael s 5:2 pobijedio Austriju

Ljepotica kvalifikacija i pregršt ludih golova

E. Škorić

Jednu od najzanimljivijih utakmica u evropskim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru odigrali su sinoć Izrael i Austrija.

Možda se očekivao tvrd meč, ali viđena je prava ludnica i čak sedam pogodaka. Počelo je golom Solomona u petoj minuti. Spetakularno je zabio za slavlje Izraela.

U 20. minuti sjajna akcija Izraelaca, a golom ju je završio Dabbur na asistenciju Menachema. Između dva gola Izraela, Austrija je zabila jedan, ali ga je VAR poništio jer je Laimer igrao rukom.

Zahavi je u 33. minuti šokirao Austrijance novim golom za domaće. Dragović je napravio veliku grešku, pa je iskusni Zahavi lagano došao do gola za 3:0.

Spektakularnih 45 minuta krunisano je golom Baumgartnera u 42. minuti. U nastavku meča pregršt uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Majstorija Arnautovića u 55. minuti za povratak Austrije, ali onda se Izrael ponovo trgnuo i sa dva gola dokrajčio goste. Weissman je u 59. minuti povisio na 4:2 i to kakvim golom, a onda Zahavi u 90. minuti stavlja tačku na i.

Izrael je ovom pobjedom došao na drugo mjesto sa 10 bodova i svakako je u dobroj poziciji pred nastavak kvalifikacija, dok je Austrija četvrta sa sedam bodova. Lider u grupi F je Danska sa 15 bodova.

Promo

Top Komentari

user1597698961
Zidovi sretni,5 suteva 5golova
2 2
SuhoMeso
Zidove guraju ove godine, moraju oni SP igrati da se promovise ovaj nakaradni. Isto bilo i na Eurosong-u.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi