Ribery stigao u Salerno

Potpisuje za Salernitanu

Ribery stigao u Salerno

E. Škorić

Franck Ribery će sezonu završiti kao Salernitane.

Francuz je ovog ljeta postao slobodan nakon što je Fiorentina odbila da mu produži ugovor, a on ubrzo pronašao novi tim.

Htelo ga je nekoliko timova, na kraju je odlučio da potpiše za Salernitanu koja od ove sezone igra u Seriji A i čiji je član i bh. napadač Milan Đurić.

Ribery je stigao u Salerno, pozirao je sa šalom novog kluba i ubrzo će potpisati ugovor na godinu dana vrijedan 1,5 miliona eura.

Tokom karijere je igrao za Brest, Metz, Galatasaray, Marseille, a najveći trag ostavio je u Bayernu gdje je nastupao čak 12 sezona i na 425 utakmica je postigao 124 gola.

Njegovo iskustvo, ali i kvaliteti mogli bi da budu od velike važnosti za Salernitanu u borbi za opstanak nakon uvodnih poraza od Bologne i Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:



Top Komentari

amer_sa90
E cuj potpisuje za Fiorentinu e moj novinaru ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi