Objava Željezničara za 100. rođendan oduševila plavu armiju

Sto godina trofejnog tima sa Grbavice

Objava Željezničara za 100. rođendan oduševila plavu armiju

E. Škorić

Na Grbavici ovih dana vlada prava slavljenička atmosfera.

Željezničar je jučer ugostio Velež, a 10.000 navijača došlo je da bodri palve i da usput slavi 100. rođendan kluba.

FK Željezničar je službeno registrovan 19. septembra 1921. godine u tadašnjem Sarajevskom nogometnom podsavezu, iako je 17. septembra odigrao prvu utakmicu protiv tada najjačeg bh. kluba SAŠK-a.

Prošao je ovaj tim kroz historiju apsolutno sve, često bio u ponoru, pokušavali da ga unište i ugase, ali sve je preživio i zbog toga su ovi dani, kada Željezničar slavi 100. rođendan, za njegove navijače dani ponosa i slave.

Na današnji dan, 19. septembra 1921. godine, FK Željezničar je zvanično registrovan u tadašnjem Sarajevskom nogometnom podsavezu. Sretan 100. rođendan, voljeni Željo! 🔵⚪ 100 godina ljubavi, ponosa i slave!

Posted by FK Željezničar on Saturday, September 18, 2021

Ni mršavi remi sa Veležom nije zabrinuo navijače. Utakmice i njeni akteri se smjenjuju, ali klub o(p)staje i traje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U čast Željinog 100. rođendana navijači su jučer priredili sjajan dekor na Grbavici, parolama poput "stvar filozofije" podsjetili na poentu Željinog postojanja, a sve je završilo spektakularnom bakljadom uz duž pruge.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Zadnjih 10 godina slobodno mogu izbrisati iz historije. Toliko su uspjeha imali, kao da nisu ni postojali. A o mitovima koje prihvataju kao istinu treba napraviti slikovnicu jer je extra štivo za djecu pred spavanje ^.^
7 21
Adnan tz
Fudbal je postao stvar biznisa bez emocija . Sto navijače dovodi u nepovoljan položaj Zato uvijek poštovati treba klubove sa tradicijom.nije stvar trofeja ,već osjećaja. Zato podrška zelji,Sarajevu,borcu Velež, sloboda,čelik.pozz iz Tuzle
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi