Nesuđeni reprezentativac BiH MVP 1. kola Eurolige

Wilbekinu nagrada

Nesuđeni reprezentativac BiH MVP 1. kola Eurolige

E. Škorić

Scottie Wilbekin dobio je laskavu titulu na otvaranju nove sezone Eurolige.

Američki košarkaš koji nastupa za Maccabi proglašen je najkorisnijim igračem 1. kola. On je za svoj Maccabi upisao 28 poena uz tri asistencije i ukradene lopte u trijumfu nad Bayernom 69:68.

Njegov najveći konkurent za ovu nagradu bio je Barcin Nikola Mirotić koji je za samo 17 minuta ubacio 22 poena protiv Baskonije (96:64) uz stopostotan procenat šuta iz igre.

Najbolji indeks korisnosti imao je bek Efesa Shane Larkin, ali je turski tim ubjedljivo poražen od Reala 82:69.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Što se Wilbekina tiče, prije tri godine bilo je govora da će zaigrati u dresu BiH, ali tadašnji igrač turske Darussafake na kraju nije pristao da igra za naš nacionalni tim.

On se na kraju predomislio i odlučio uzeti tursko državljanstvo.

Top Komentari

dedizator
Bitno je da je Musa danas utrpao 23x, ne trebaju nam ovi sponzorski igrači
4 0
gogs
Nek vi ovog spominjete a clanak za Musu koji je dao 23 danas i bio igrac utakmice to nigdje nema cccc fujj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi