Dudić: Velež nije zaboravio igrati, imali smo krizu rezultata, ali nismo imali krizu igre

Važna tri boda za Rođene

Dudić: Velež nije zaboravio igrati, imali smo krizu rezultata, ali nismo imali krizu igre

E. Čaušević

Velež je danas slavio na Mokrom Docu protiv Posušja sa 4:2 u meču 12. kola Premijer lige.

Rođeni su odigrali veoma dobru utakmicu i zasluženo su došli do tri boda na gostovanju u Posušju.

Nakon utakmice na ovaj meč osvrnuo se i trener mostarskog tima Feđa Dudić koji je otkrio svoje prve utiske.

"Vrlo važna pobjeda za igrače, stručni štab, klub i navijače. Dosta nekih ružnih stvari se dešavalo oko kluba. Nadvili su se neki loši trenuci i sigurno da ovako jedan rezultat nam je trebamo da podignemo samopouzdanje i vratimo vjeru. Velež nije zaboravio igrati. Iako je Velež imao krizu rezultata nije imao krizu igre. Kada bih danas izanalizirao našu utakmicu sigurno da je to možda na 50% onoga što smo pokazivali na prethodnim utakmicama", rekao je Dudić i nastavio.

"Sigurno ni blizu neke naše najbolje partije, ali danas smo pobijedili, a prethodne utakmice nismo. Sve u svemu kada sve oduzmem i saberem mislim da je zaslužena pobjeda. Drago mi je radi svega, sretan sam. Još jednom ponavljam nismo imali krizu igre nego rezultata i danas je bilo najvažnije pobijediti".

Da li je možda ovo najvažnija pobjeda u vašem mandatu kada se sve uzme u obzir?

"Pa jeste. Ne mogu reći najvažnija sigurno je bilo i većih pobjeda, ali kada uzmemo sve što se dešavalo zaista je bio veliki pritisak. Pogotovo se vidjelo na igračima, pritisak od rezultata, a ne od nekih stvari. Tek kod nekih 0:3 smo mi počeli igrati kako treba. Prijeko nam je potreban odmor i jedva čekam da u srijedu prođe dobro ta utakmica da odemo na zasluženi odmor", govori Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li vam je pao kamen sa srca nakon ove pobjede?

"Sigurno kada se pobijedi jeste. Ne zaslužujemo da budemo ovdje gdje jesmo i da gubimo neke utakmice gdje smo bolji. Izjava Musemića u prošloj utakmici je korektna gdje je rekao da nismo zaslužili poraz, ali džaba jer bodovi nekako odu na drugu stranu. Žao mi je mene i momaka jer znam da radimo i koliko se dajemo, a nismo sigurno za dva mjeseca zaboravili igrati. Međutim, nije nas mazio rezultat, sve što se opuca prema našem golu ulazilo je i stvori se neka kriva slika o svemu i zato sigurno vrlo bitna pobjeda danas", zaključio je Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
Poslije Husrefa Musemića najbolji trener. Aferim za Feđu Dudića, očekivati je blistavu, jako uspješnu karijeru. Vidjeli smo danas kada je pošteno suđenje koliko je dobar, opasan, kvalitetan Velež. Pozdravčina iz grada Tuzla.
8 1
user1579962154
G O S P O D I N, sto je mnogima nepoznat pojam zato te i mrze. Al ti furaj dalje jer itekako znas ko si i gdje si
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi