Puna podrška Veležu od klubova iz Bihaća

Sutra sjednica Apelacione komisije NS BiH

Puna podrška Veležu od klubova iz Bihaća

S. Mlaćo
Sutra će biti održana sjednica Apelacione komisije NS BiH.

Glavna tema biti će žalba FK Velež na kaznu za incidente u meču sa FK Borac. Podsjetimo, taj meč je prekinut kod rezultata 2:0 za goste, a razlog je upad domaćih navijača na teren.

Borac je slavio službenim rezultatom 3:0, a Velež je kažnjen sa 10.000 KM, suspenzijom stadiona od šest utakmica, te oduzimanjem tri boda.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić također je kažnjen zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine.

Sutra će sigurno biti zanimljivo na sjednici, a očekuje se da kazna Rođenima bude ublažena.

U isto vrijeme Veležu stiže brojna podrška. Sportsport. ba saznaje da su Nogometni klubovi Grada Bihaća na sinoć održanoj sjednici donijeli zaključak kojim daju punu podršku Upravi FK Velež Mostar na čelu sa predsjednikom Šemsudinom Hasićem u žalbenom postupku.

Očekuju da će Apelaciona komisija NS FS BiH donijeti pravednu odluku kojom će se ukinuti drakonske kazne koje je izrekla Disciplinska komisija NS FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored toga, smatraju da je moralno da svi članovi Disciplinske komisije NS FS BiH iz moralnih razloga podnesu ostavke radi neprincipijelnog rada. Isto tako, nogometni klubova Grada Bihaća su još jednom osudili postupke huligana koji su presreli i zapalili auto službenih osoba NS FS BiH. Sigurni su, zapravo to očekuju, da će nadležni pravosudni organi dovesti počinioce pred lice pravde i da će isti biti žestko kažnjeni.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Tako je KRAJINA!Samo zajedno možemo uspjeti.
13 1
Samoiskreno
Yebote jedinstvo umire ovi se bave Velezom
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti