Crvena zvezda slavila u Tel Avivu

Euroliga, 2. kolo

Crvena zvezda slavila u Tel Avivu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 2. kolu Eurolige u Tel Avivu ekipu Maccabija rezultatom 75:63.

Odličan meč odigrao je aktuelni šampion Srbije i ABA lige i na kraju je zasluženo stigao do prvog trijumfa u Euroligi ove sezone.

Nikola Kalinić je odigrao odličan meč. Ubacio je 19 poena i imao je po pet skokova i asistencija, a Wolters je dodao 17.

Kod Maccabija je u ovom meču najefikasniji bio Scottie Wilbekin sa 18 ubačenih poena.

Panathinaikos je na svom parketu u uzbudljivom meču savladao Fenerbahče rezultatom 91:87.

Najefikasniji u pobjendičkom timu bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, dok je kod Fenera Jan Vesely ubacio 18 poena i imao je 10 skokova.

Barcelona je na gostovanju savladala Bayern rezultatom 80:72.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

GOste je do trijumfa vodio Cory Higgins sa 16 poena, dok je kod Bayerna Hillard ubacio 18.

Zenit je u Kaunasu savladao Žalgiris sa 70:64.

Top Komentari

Svojprisebi
Dobra
2 2
BikKojiSjedi
Kakvu su ljudi odbranu odigrali, ovo je na granici realnog i nerealnog. Bez startne "červorke", startne "petice", na gostujućem terenu, kod jednog Makabija...respect za Radonjića. I ljudi, kakva vas više muka tjera da na ovakvoj vijesti vi pišete o teroristima, Čifutima, četnicima, Arkanima, babama, pizdama...Dajte više unormalite se, bar na sportskim vijestima, **** vas pas vise lude.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi