Nezapamćeno slavlje: Malta u 98. minuti zabila gol i šokirala favorizovanog domaćina

Kiprani ostali bez pobjede

Nezapamćeno slavlje: Malta u 98. minuti zabila gol i šokirala favorizovanog domaćina

E. Škorić

Reprezentativci Malte sa Kipra su se vratili presretni nakon što su u zadnjim sekundama stigli do boda.

Kipar je bio veliki favorit u ovom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Domaćin je poveo u sedmoj minuti golom Papoulisa, ali se Malta vratila u 53. minuti nakon gola Muscata.

Kiprani u 80. minuti preko Sotirioua stižu do 2:1 i izgledalo je da će ipak opravdati veliku ulogu favorita, a onda hladan tuš u Larnaci.

Igrala se 98. minuta kada je nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca rezervista Degabriele loptu smjestio u mrežu nemoćnog domaćeg golmana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bio je to peti bod za Maltu u kvalifikacijama, a još jednom se pokazalo da je ovo vrijeme kada više nema malih i kada svi mogu da se nadaju bodovima.



Top Komentari

Ernes
pa u prvoj utakmici Malta ih je dobila, ovo nije iznenadjenje. Takodjer nisu veliki favoriti jer je kvota na Cipar bila 2.10 a ba Maltu 3.50, tako da ovo nije veliko iznenadjenje.
3 0
Lafo
Jel ovo Dolac Malta?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi