Nurkićev double-double protiv Warriorsa, ali je bio žrtva Curryjeve magije

Vrlo dobar nastup bh. centra

Nurkićev double-double protiv Warriorsa, ali je bio žrtva Curryjeve magije

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao vrlo dobar meč u porazu Portland Trail Blazersa od Golden State Warriorsa rezultatom 119:97.

Blazersi su odigrali odlično prvi period igre. Dobili su ga sa 10 poena razlike (27:17), ali je raspad uslijedio u nastavku.

Warriorsi su već u drugoj dionici uzvratili sa 38:24, da bi u trećoj prebacili i još veću brzinu (43:26) kada je bilo i riješeno pitanje pobjednika. Posljednja četvrtina je bila rutinsko odrađivanje posla.

Jusuf Nurkić je odigrao vrlo dobrih 20-ak minuta koliko je proveo na parketu. Uspio je ubaciti 11 poena i ostvariti 10 skokova, dodao je i tri poena.

Ipak, poslije utakmice na društvenim mrežama u centru pažnje je akcije sinoć izuzetno raspoloženog Stepha Curryja.

Curry je prilikom jednog napada "izvrtio" Nurkića koji jednostavno nije uspio da ga zaustavi ili blokira.

Inače, najbolji igrač Warriorsa je na kraju bio i efikasniji na meču sa 41 poenom i devet skokova. Kod Blazersa treba istaknuti CJ McColluma sa 24 poena.

Top Komentari

Peđa
Ode po burek.
0 5
zevs
Curry isto zec, ne može ga niko uhvatit
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi