Ivan Klasnić  ostao bez kose: Uzimam tablete svaki dan

Morao transplantirati bubreg

Ivan Klasnić ostao bez kose: Uzimam tablete svaki dan

E. Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić bio je gost na hrvatskom Sport Festu, a tamo je između ostalog govori i o svom zdravlju.

Poznato je da je krajem 2006. godine uočeno zatajenje rada bubrega, dok je još igrao u Werderu, nakon čega je godinama kasnije vodio bitku.

"Prvo mi je presađen bubreg od majke, ona je bila prvi donor. To je bilo u januaru 2007., da bi nakon osam mjeseci, budući da mi je organizam odbacio taj bubreg, slijedila druga transplantacija. Tada je donor bio otac", rekao je Klasnić, a prenose Sportske novosti.

Klasnić je s transplantiranim bubregom zaigrao na velikom takmičenju, a to je bilo Evropsko prvenstvo 2008. godine. Osim toga, na tom je turniru zabio gol Turskoj u četvrtfinalu, ali prava drama je uslijedila godinama kasnije.

"Pa... gledajte, medicina jednostavno nije uznapredovala toliko da može jamčiti kako će neki transplantirani bubreg biti vječan, a još je manje prognoza koliko će on trajati. Eto, majčin bubreg mi organizam nije prihvatio, odnosno odbacio ga je jako brzo. Očev je izdržao devet i po godina. Ovaj sada je od neke žene koja je preminula i tako sam dobio bubreg, ne znam ko je ona, znam samo da je bila dvije godine starija od mene kada je preminula", ističe Ivan.

Klasnić je ostao bez kose, a govorio je o svom trenutnom stanju.

"Uzimam tablete svako jutro, svaku večer. Pokupio sam i neki virus, pa je zato, evo, ova kosa nekuda otišla. Međutim, bubreg radi sjajno, stopostotno odgovara mom organizmu kako su mi i rekli liječnici", rekao je Klasnić koji će u januaru proslaviti 42. rođendan.

Top Komentari

Realist
Legendo drzi se
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi