Čelik i Usora remizirali u sjajnoj utakmici na Bilinom polju
Zeničani su bili mnogo bolji tim, ali gosti su iskoristili nekoliko grešaka domaćeg tima i kući nose jedan bod

Druga liga FBiH, grupa Centar, 10.kolo

Čelik i Usora remizirali u sjajnoj utakmici na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su bile utakmice 10.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar". Jedan od favorita za prvo mjesto ekipa Čelika na Bilinom polju dočekala je tim Usore. Na kraju je bilo 2:2 u jednoj sjajnoj utakmici.

Zeničani su u ovaj meč ušli sa 20 bodova na svome kontu, dok su gosti iz Usore u Zenicu doputovali sa 10 bodova kojih su osvojili u devet odigranih mečeva.

Početak utakmice prošao je u terenskoj inicijativi domaće ekipe, ali gosti su poveli u devetoj minuti nakon sjajnog kontranapada, a strijelac za goste bio je Luka Jozinović za 0:1. Nakon gola Zeničani su krenuli svim silama po izjednačenje, redale su se šanse pred golom danas odličnog Dizdarevića, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija. Ipak crno-crveni u 22. minuti stižu do izjednačenja, a nakon kornera i gužve, Isaković glavom pogađa za 1:1. Do kraja prvog poluvremena Mahmutović, Žuna i Vardo imali su par izglednih šansi, ali nije došlo do promjene rezultata.

U drugom poluvremenu domaći nogometaši su krenuli po drugi gol, a gosti su prijetili iz kontranapada. Pokazali su gosti u nekoliko navrata da mogu biti veoma opasni u ofanzivnom dijelu, ali i domaći golman mladi Adi Durmo u nekoliko navrata je sigurno intervenisao. Ipak kazna za sve promašaje u prvom i drugom poluvremenu došla je u 73.minuti, Salkić je izgubio jednu loptu na sredini terena, a Nuhanović izašao sam na golmana Čelika, koji ga ruši u petercu i glavni sudija pokazuje na najstrožiju kaznu uz crveni karton za golmana Durmu. Siguran s bijele tačke bio je Amer Aličić za vodstvo gostiju 1:2. I pored igrača manje, Čelik je nastavio s napadima prema glu gostiju, a do izjednačenja dolaze u 87. minuti, kada je Eldar Sivac sjajno prošao po desnoj strani ubacio na drugu stranu, gdje je ponovo najviši Aladin Isaković za novo izjednačenje rezultata 2:2. Pokušavali su crno-crveni doći do potpunog preokreta, ali na kraju nisu imali više snage ni koncentracije, te je meč okončan bez pobjednika 2:2.

Čelik je zadržao drugo mjesto na tabeli sada ima 21 bod, dok je Usora sada na 11 bodova na svome kontu, te se nalaze u donjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:


Čelik:Durmo, Šehić, Popović, Salkić, Isaković, Žuna, Kolić, Sivac, Mahmutović, Vardo i Smajić. Trener:Pavle Skočibušić.

Usora: Dizdarević, Džido, Aličić, Plančić, Skopljak, Jozinović, Penava, Nuhanović, Šišić, Vardo i Mujkić. Trener: Nihad Nalbantić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Celik je stabilan treceligas. Dokaz da se u klubu dobro radi
1 5
Brazuka
Fudo kriv ?
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi