Fanimo protiv Posušja najavljen kao starter, ali nije zaigrao

Šta je razlog?

Fanimo protiv Posušja najavljen kao starter, ali nije zaigrao

A. Čaušević

Sarajevo je sa minimalnih 1:0 pobijedilo Posušje u 13. kolu Premijer lige te se tako vratilo na pobjednički kolosijek. 

Utakmicu je Bordo tim otvorio ranim golom Rifeta Kapića iz osme minute. Moglo se očekivati još pogodaka do kraja, ali se rezultat nije mijenjao.

Za domaćina u ovom susretu nije nastupio Matthias Fanimo koji je cijeli susret presjedio na klupi.

Brzonogi Englez je najavljen kao starter, ali je uoči utakmice umjesto njega Goran Sablić od prve minute poslao Darka Bodula.

Naime, Fanimo ima određenih problema s leđima, izašao je na zagrijavanje, međutim jednostavno nije bio dovoljno spreman da zaigra utakmicu.

Sarajevo u narednom kolu gostuje lideru Zrinjskom te bi igranje Fanima pod Bijelim brijegom moglo biti od krucijalne važnosti pa je na neki način i razumljivo zašto je odlični krilni fudbaler sačuvan.

Nakon što je riješio administrativne probleme te prebolio koronavirus Fanimo je uoči pauze zabio dva gola u Kupu BiH, najavio povratak u prepoznatljivu formu i onda je stigla povreda leđa koja bi trebala biti sanirana do meča sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, nakon utakmice protiv Posušja Sablić je dobio dodatnu brigu jer je prema svemu sudeći na neko vrijeme ostao bez Rifeta Kapića.

Inače, Sarajevo s ovom pobjedom osamilo na na trećem mjestu sa 21 bodom, za prvoplasiranim Zrinjskim Bordo tim kasni devet bodova pa će sljedeći meč biti idealna prilika da se eventualnom pobjedom vrate u borbu za titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Sarajevo je po tradiciji jedan od najneugodnijih protivnika Zrinjskom u Mostaru,mislim da nema nitko više pobjeda u Mostaru od Sarajeva, ali po trenutnoj formi i igri pa i po kvaliteti trenera Sarajevo nema šta tražiti u Mostaru, ali opet Sarajevo je Sarajevo i nikad ih netreba otpisivati...u svakom slučaju očekujem zanimljivu utakmicu i naravno pobjedu mog Zrinjskog, ali ako se ikoga pribojavam to je Sarajevo
18 1
user1571956549
Ima Svinjski da vas demolira i Karambolira hehehe
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi