Kontroverzan transparent istaknut je na tribinama tokom meča Crystal Palace - Newcastle

Poruka domaćih navijača

Kontroverzan transparent istaknut je na tribinama tokom meča Crystal Palace - Newcastle

E. Škorić

Tokom jučerašnje utakmice na Selhurst Parku između Crystal Palacea i Newcastlea uočen je transparent domaćih navijača protiv novog vlasnika Newclastea.

Investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ prijestolonasljednik Mohammed Bin Salman postao je nedavno novi vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Newcastle Uniteda.

Newcastle, koji je 14 godina bio u vlasništvu Mikea Ashleyja, kupio je konzorcij koji se sastoji od saudijskog investicijskog fonda, PCP Capital Partnersa i braće Davida i Simona Reubena.

Očekuju se velika ulaganja u kultnom klubu u narednom periodu, ali dolazak stranog investitora na St. James Park nije baš nešto čime su zadovoljni ostali u engleskoj Premier ligi. Bin Salman je na lošem glasu, a sada su ga prozvali i navijači Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz sliku Bin Salmana koji pozira s mačem u ruci i s novcem natopljenim krvlju, stoje poruke da je potrebno biti "terorista, odrubljivati glave, kršiti ljudska prava, biti ubica, raditi cenzuru i progone", da bi neko postao vlasnik kluba u Engleskoj.

Navijači Palacea su ranije na sličan način prozivali Chelsea nakon što je pao u ruke Romana Abramoviča, ali i Manchester City kada je klub kupljen od strane šeika Mansouna bin Zayeda.

Top Komentari

SuhoMeso
Kada Englezi pricaju o trorizmu, ljudskim pravima i protjerivanju kao kad ***** prica o postenju....
10 1
hake
Napokon neko javno da kaže majmunu iz Saudijske šta misli o njemu. Bravo za navijače Palace-a.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi