Zvijezda je Reala, a svim srcem navija za Barcelonu: "Plakao je radi Barce..."

Iznenađujuće otkriće

Zvijezda je Reala, a svim srcem navija za Barcelonu: "Plakao je radi Barce..."

A. Čaušević

Igranje za Real Madrid ili Barcelonu je san svakog dječaka. Kada stigne poziv s Nou Campa ili Santiago Beranbeua zaista je teško reći ne.

U nedjelju su najveći španski klubovi odigrali prvi ovosezonski El Clasico, a do četvrte uzastopne pobjede Real je stigao rezultatom 1:2.

Iako nije postigao gol jedan od boljih igrača na utakmici bio je Vinicius Junior koji ove sezone igra zaista briljantno.

Brazilskoj mladoj zvijezdi je redovno zviždalo oko 80.000 domaćih navijača jer je do ludila dovodio kako publiku na tribinama, tako i Minguzeu na terenu.

Prilikom dolaska u Real 2018. godine na predstavljanju je sjajni ofanzivac odmah poljubio dres kraljevskog kluba, međutim u srcu je veliki navijač Barcelone.

Real teenager Vinicius bitten by Atletico player in reserve derby | Reuters

Oglasi

Da je Vinicius veliki navijač Barcelone otkrio je to André Cury, bivši skuat Barcelone u Brazilu. Bilo je to nakon famozne "remontade" kada je Barca sa 6:1 pobijedila PSG 2017. godine.

"Vinicius je cule (nadimak za navijače Barcelone op.a.), ali baš, baš cule. Mogu reći da je plakao nakon što je Barcelona pobijedila PSG sa 6:1", kazao je Cury.

Cury je otkrio da je i Vinicius već bio potpisao za Barcelonu, ali se onda pojavio Real Madrid kako bi se izbjegao novi slučaj kao onaj s Neymarom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vinicus je bio potpisao za Barcelonu. Dvojica njegovih agenata su moj prijatlji, ali su me izdali u posljednji tren, mene i klub. Od 2017. godine nismo ni prigovorili", otkrio je Cury.

Real je Viniciusa Flamengu platio čak 45 miliona eura, a 21-godišnjak iz sezone u sezonu ostvaruje napredak i opravdava uloženo. U ovoj takmičarskoj godini je već na učinku od sedam golova i pet asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Ma moze biti sta god zeli ili navijat za koga god samo dok ih voza ko levate ove iz Barce
15 0
Emin_Podzic
Ne serite
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti