Otkriveno kojeg igrača Sarajeva su reketirali

Uhapšeni u okviru policijske akcije "Korner"

Otkriveno kojeg igrača Sarajeva su reketirali

O. Lekić

Fudbaler Sarajeva Rifet Kapić bio je meta dvojice kriminalaca koji su ga reketirali.

Kapiću se sve navedeno dešavalo posljednjih nekoliko mjeseci.

Kapić je, prema informacijama portala Istraga.ba, bio žrtva V.B. i M.B., koji su u utorak uhapšeni u okviru policijske akcije "Korner".

Kako je ranije saopćeno, prilikom brze operativne taktičke akcije FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomenute osobe se smunjiče da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

"Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Top Komentari

Sukedzo
Dajte imena da se zna ko su!
17 0
Mackintosh
Reketiraju sopstvene igrace, ja ciganluka hahahahahahahahahahahahahahahaha
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi