Flamengo kupuje mali evropski klub: Cilj je da od njega napravi redovnog učesnika Lige prvaka

Flamengo spreman uložiti u Tondelu

Flamengo kupuje mali evropski klub: Cilj je da od njega napravi redovnog učesnika Lige prvaka

E. Škorić

Najveći klub u Brazilu Flamengo ima čak 46 miliona navijača i u posljednje dvije godine ima najbolji period od svog nastanka.

Flamengo je bio prvak Južne Amerike, a potom je osvojio i kontinentalni Superkup, a zanimljivo da je sada odlučan da kupi klub u Evropi od kojeg će napraviti stalnog učesnika u Ligi prvaka.

Ovo bi trebao da postane prvi južnoamerički klub koji će kupiti neki evropski klub. Obično evropski klubovi ili grupacije kupuju klubove sa ostalih kontinenanta.

Naime, prvi čovjek Flamenga Rodrido Tostes već je najavio plan da se kupi klub u Portugalu i da se od njega napravi tim koji će izboriti Ligu prvaka pored Benfice, Porta ili Sportinga.

Flamengo nakon sjajnih rezultata očekuje da ove godine prihoduje 150 miliona eura, a navodno je izbor pao na Tondelu za kojeg Brazilci imaju velike planove.

Tondela je u ovom trenutku 11. momčad portugalske lige i igra na omalenom stadionu od samo 5.000 sjedećih mjesta. Klub je osnovan prije 88 godina, ali nema trofeja.

Top Komentari

DR.Gazija.
Kupuju AR678AL?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi