Igrač Bayerna u januaru želi da pređe u Barcelonu ako Xavi bude novi trener

Vjeruje da bi se odlično uklopio u formaciju

Igrač Bayerna u januaru želi da pređe u Barcelonu ako Xavi bude novi trener

E. Čaušević

Barcelona bi naredne sedmice trebala zvanično potvrditi da je Xavi Hernandez novi trener ovog kluba.

Katalonci su prije nekoliko dana uručili otkaz Ronaldu Koemanu nakon serije loših rezultata, a mnogi su sigurni da će mjesto novo treninga dobiti Xavi.

Xavi je trenutno trener katarskog Al-Sadda, ali mu ovaj klub neće praviti probleme u raskidu ugovora jer znaju da je Špancu san da jednog dana trenira klub u kojem je proveo skoro cijelu igračku karijeru.

Očekuje se da će Xavijev dolazak biti ozvaničen sredinom naredne sedmice, a do tada će privremeni trener biti Sergi Barjuan.

Već sada se špekuliše o tome da Xavi želi u januaru dovesti nekoliko pojačanja, a prije svega tu se izdvajaju Raheem Sterling i Jules Kounde. No, tu se sada pojavilo i novo ime.

Naime, u pitanju je Kingsley Coman koji igra trenutno u Bayernu, ali je gotovo sigurno da će napustiti njemački klub već u januaru.

Coman ne želi da produži ugovor koji ističe na kraju sezone zbog čega Bayern želi da ga proda već u januaru kako bi izbjegli opciju da Francuz na ljeto ode iz kluba bez obeštećenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski Sport objavio je da je Coman zainteresovan da pređe u Barcelonu jer mu se sviđa Xavijev način vođenja ekipe i smatra da bi se odlično uklopio u formaciju 4-3-3 i igru koju je Barcelona gajila svih prethodnih godina.

No, pitanje je koliko će Bayern tražiti novca za njega i da li će Barcelona biti u stanju to da plati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Inter_tz
Ma ovaj umislio da je neki igrac evo barca trci da te trazi
4 5
Fele
On ima ugovor do 2023.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi