Svi putevi vode na MGM Arenu: Bitka za prevlast u Kaknju
Gradski derbi u Kaknju u centru je pažnje 13. kola 1.lige FBiH

Mladost dočekuje Rudar

Svi putevi vode na MGM Arenu: Bitka za prevlast u Kaknju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Predstojećeg vikenda na rasporedu su utakmice 13. kola 1.lige FBiH, a očekuje se nekoliko zanimljivih mečeva. Ipak utakmica koja privlači najviše pažnje svakako je gradski derbi, gdje će u Doboju kod Kaknja Mladost sutra ugostiti Rudar.

Nakon šest godina Kakanj ponovo ima gradski derbi, a očekuje se dosta uzbuđenja kako na terenu, tako i na tribinama stadiona Mladosti. Ova dva kluba dosad su odigrala četiri derbija u okviru 1.lige FBiH. Zanimljivo da su četiri puta pobjede odnosile domaće ekipe, odnosno Mladost je u dva meča kući ostvarila dvije pobjede 2:0 i 1:0, kao i Rudar na svome terenu 1:0 i 2:1.

Nakon 2416 dana Kakanj će ponovo "gorjeti" kada je u pitanju nogomet i nema sumnje da se sutra očekuje veliki broj navijača kako domaćeg tima, a posebno Rudara, kluba koji slavi 100 godina postojanja.

Nakon 12 odigranih kola, ekipa Mladosti nalazi se na 15 poziciji sa devet bodova na svome kontu, dok je Rudar na osmom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Musija kriminalac ispada
2 2
CrveniKakanj
Samo MLADOST ❤
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije