Sve samo da se vrati u Barcelonu: Xavi potvrdio da je platio pola svoje otkupne klauzule

Izabran za novog trenera

Sve samo da se vrati u Barcelonu: Xavi potvrdio da je platio pola svoje otkupne klauzule

E. Čaušević

Xavi Hernandez je i zvanično izabran za novog trenera Barcelone.

Xavi se nakon šest godina vraća u klub u kojem je proveo skoro cijelu igračku karijeru, ali sada pred sobom ima vjerovatno najveći mogući izazov u trenerskoj karijeri.

Barcelona je prošle sedmice uručila otkaz Ronaldu Koemanu i bilo je odmah jasno da žele da Xavi preuzme trenersku palicu u prvoj ekipi.

No, u katalonskom klubu nisu očekivali da će toliko trajati pregovori s katarskim Al Saddom s kojim je Xavi imao važeći ugovor. On je imao dogovor s čelnicima kluba da će ga pustiti ako dođe poziv iz Barcelone, ali to nije išlo tako "glatko".

Međutim, Barcelona je nakon nekoliko dana pregovora rano jutros objavila da se Xavi vraća i da je sve završeno. Xavi danas stiže u Barcelonu, a prije polaska iz Katara komentarisao je cijelu situaciju.

Španski stručnjak je poručio da je itekako zahvalan čelnicima kluba što su pokazali toliki interes za njega, te je objasnio kako su riješili problem s njegovom otkupnom klauzulom.

Oglasi

"Neizmjerno sam zahvalan upravi Barcelone. Došli su po mene u Dohu. Imao sam otkupnu klauzulu koju smo zajednički isplatili. Od srca im hvala", rekao je Xavi.

Objasnio je da mu neće biti problem trenirati igrače s kojima je igrao dok je bio u Barceloni.

"Trenirat ću svoje bivše saigrače Piquea, Roberta, Busquetsa, Albu i Ter Stegena. Ja to vidim kao prednost, istu stvar sam doživio i u Al Saddu. Ova petorica su vođe Barcelone", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u klubu i poručio je da mu je cilj da što prije nametne svoju viziju igre.

"Moram porazgovarati s igračima. Ja sam također prolazio kroz teške trenuke. Barcelona sada prolazi kroz njih, ali ja želim nametnuti svoju ideju i viziju, želim napraviti ekipu. Sve je stvar timskog rada. Kao što sam rekao, prvo moram obaviti razgovor sa svima", zaključio je Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirsad1705
Bravo, konačno pravi potez! Očekujemo samo bolje rezultate od Barse u narednom periodu!
3 0
King_Kenny
...cim uveze 3 lose utakmice pljuvat ce mu po autu kad bude izlazio sa stadiona i sutati ga.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi