Zrinjski drugi put ove sezone deklasirao Borac: Plemići razbili prvaka BiH!

Uvjerljiva pobjeda mostarskog kluba

Zrinjski drugi put ove sezone deklasirao Borac: Plemići razbili prvaka BiH!

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Zrinjski je u derbi susretu 16. kola Premijer lige u Mostaru dočekao Borac i upisao je uvjerljiv trijumf rezultatom 4:1.

U ovaj meč Plemići su ušli bez trenera Sergeja Jakirovića koji je zbog bolesti morao propustiti susret, ali ni to nije pomoglo gostima da se dobro provedu u Mostaru.

Borac dobro otvara meč. U samo tri minute stvorili su dvije velike šanse, ali udarce Vušurovića i Jovanovića čudesno brani Čondrić.

Potom je Zrinjski preuzeo terensku nadmoć i potpuno je razbio aktuelnog prvaka u ostatku prvog poluvremena.

Do vodstva Plemići stižu u 13. minuti. Matija Melekinušić sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Domaći tim je do drugog pogotka stigao u 25. minuti. Zakarić u kaznenom prostoru ruši Memiju, a sudija Irfan Peljto pokazuje na 11 metara. Nemanja Bilbija preuzima odgovornost i matira Ćetkovića za prednost od 2:0.

Oglasi

Pet minuta kasnije već je 3:0. Bilbija je ponovo na pravom mjestu nakon ubačaja iz auta i zabija novi gol.

Katastrofa aktuelnog prvaka nastavljena je u 36. minuti. Igor Savić dolazi do lopte na nekih 20 metara od gola i zatim uz pomoć Bošnjaka zabija za nevjerovatnih 4:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Borac je u nastavku imao konkretnije šanse. Međutim, efikasnosti nije bilo, a prilike koje su stvorili bile su zaista odlične.

Prvo je Jovo Lukić promašio zicer nakon brze akcije, a zatim Čondrić sjajno brani udarac Vušurovića.

Zrinjski sa druge strane nije jurišao naprijed. Igrali su koliko im je potrebno da sačuvaju prednost i čekali su šanse iz eventualnih kontri.

Oglasi

Do kraja vrijedi izdvojiti još udarac Moraitisa kojeg je skinuo Čondrić, da bi u 83. minuti Borac ipak došao do gola, a konačnih 4:1 postavio je Vušurović.

Podsjetimo, prvi meč ove sezone u Banjaluci donio je pobjedu Zrinjskog od 5:1 i očigledno je da Borac nema pravi odgovor za igru mostarskog tima koji suvereno drži prvo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Zrinjski - Borac 4:1

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Malekinušić,Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Kujundžić, Jovanović, Bošnjak, Ćorić, Molls, Vojnović, Lukić, Meleg, Vušurović, Zakarić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamza123456789
Kome smeta jak Borac :D
25 1
CheGuevara_
Spavaš li mirno Zeljkoviću Vico, ne pomažu ni sudije...
24 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi