Newcastle zvanično potvrdio novog trenera, navijači su blago rečeno razočarani
Stižu li bolji dani za Svake?

Howe stigao

Newcastle zvanično potvrdio novog trenera, navijači su blago rečeno razočarani · Zvanično

E. Škorić

Iako su navijači Newcastlea očekivalo neko vrhunsko trenersko ime, njihove želje su nisu ostvarile.

Nakon što je saudijski konzorcijum kupio tim sa St. James Parka od Mikea Ashleyja nakon godinu i po dana razgovora i brojnih prepreke, Svrake su preko noći postale jedan od najbogatijih klubova svijeta.

Klub, koji se nalazi u opasnoj zoni Premiershipa sa samo pet bodova iz 11 kola, konačno će ugledati svjetlo dana. S obzirom na bogatog vlasnika, navijačima su porasli apetiti, pa žele samo najzvučnija imena. Odnosi se to i na igrače i na trenera, ali uprava kluba ih je razočarala tako što je danas imenovala Eddiea Howa za novog trenera.

Howe je ranije vodio Bournemouth, no 2020. godine se rastao s Trešnjicama nakon ispadanja iz Premiershipa, a upravo taj podatak brine navijače Svraka.

Uostalom, kako su ih mediji povezivali sa imenima kao što su Zidane, Conte ili Allegri pa i Emery, naravno da ih ne čini sretnima vijest o dolasku "prosječnog" Howea.

Bilo kako bilo, Howe je od danas novi trener Newcastlea i kreće u operaciju spašavanja kluba, ali mora se čekati januar i neka zvučna pojačanja. On je naslijedio Stevea Brucea, a debi će imati nakon što se okonča reprezentativna pauza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastleov rival u 12. kolu bit će Brentford na St. James Parku, pa slijedi gostovanje sve boljem Arsenalu, te domaći susret s Norwichom. Inače, duga je sezoan, još uvijek Newcastle može da se spasi, naročito ako u zimskom prijelaznom roku bogatvi vlasnici krenu u šoping i dovedu neophodna pojačanja, a to će se sasvim sigurno dogoditi.

Promo

Top Komentari

Ade1
Dobar trener
7 1
nejeditrice
Bolji od pola trenera u PL
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi