Lojo: Belgijanci su spominjali osvetu, mi smo odgovorili na terenu

Medijima se na press obratila i Jonquel Jones

Lojo: Belgijanci su spominjali osvetu, mi smo odgovorili na terenu

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine savladala je Belgiju rezultatom 87:81 u sjajnoj atmosferi u Skenderiji.

Nakon utakmice održana je press konferencija za medije na kojoj su medijima obratili selektor Goran Lojo i fenomenalna Jonquel Jones koja je utakmicu završila sa 44 poena.

"Presretan sam. Bili smo oslabljeni zbog povrede Marice Gajić. Belgijanci su spominjali neku osvetu mi smo odgovorili na terenu. Predvodila nas je sjajna Jonquel Jones, posebno smo dobro odigrali drugu četvrtinu. Na kraju nismo mogli zadržati fokus. Pravili smo neke greške, jednostavno igrati protiv treće reprezentacije Evrope je jako teško. Sutra već putujemo u Sjevernu Makedoniju", rekao je selektor Lojo i dodao:

"Hvala navijačima, to je ta atmosfera koja nam daje vjetar u leđa. Broj karata bio je limitiran zbog COVID-a."

Medijima se obratila i Jonquel Jones.

"Neke stvari ne idu lagano. Mi smo definitivno igrali dobro, ali taj finiš nije bio dobar. Sretni smo zbog pobjede, ali možemo još bolje. Atmosfera je bila nevjerovatna. Cijelo vrijeme su nam navijači davali energiju. Bilo je sjajno igrati u ovoj atmosferi", rekla je Jones i dodala:

"Ovo je bila jedna od mojih najboljih partija, ali najbitnije da smo na kraju slavili. Drugačije je igrati evropsku košarku i WNBA."

Promo

Top Komentari

Realist
Sta ste bolan odgovorili dama Jones igra svaku utakmicu ove druge ne mogu dva dodavanja sastavit, a o obrani da ne pricamo
4 2
Zoilomas
ONA CE BITI NAS NOVI TRENER NAKON ZAVRSETKA KARIJERE!! ZIVJELA JONES!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi