Razočaravajuća noć iza Ibrahimovića, ali još nije rekao posljednju riječ

Španija direktno ide na SP

Razočaravajuća noć iza Ibrahimovića, ali još nije rekao posljednju riječ

A. Čaušević

Španija je izborila direktno učešće na Svjetskom prvenstvu zahvaljujući pobjedi protiv Švedske. U Sevilli je završeno 1:0. 

Utakmica na stadionu La Cartuja nije obilovala uzbuđenjima što je potpuno razočarenje obzirom na ulog koji je bio u pitanju.

Španci su sasvim očekivano bili ti koji su imali veći posjed i tražili su da ugroze protivnički gol, ali Olsen nije imao previše posla.

Gosti su bili rezervisni ali su uspjeli zaprijetiti prekog Fosberga u dva navrata. Po pobjednički gol su krenuli u finišu.

Priliku za igru u posljednjih 20-ak minuta je dobio i Ibrahimović. Šveđanin bh. korijena na kraju nije previše pomogao saigračima

Kada su se otvorili Šveđani su i primili gol. Olmo je u 86. minuti pogodio prečku, a odbijenu loptu je u gol pospremio Morata. Španija je tako direktno otišla na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, Ibra zasigurno nije rekao posljednju riječ u reprezentativnom fudbalu jer Šveđane kao drugoplasirane u grupi čeka baraž u martu te će 40-godišnjak imati priliku da zaigra na velikom takmičenju.

U drugom meču ove grupe viđeno je i veliko iznenađenje pošto je u susretu za prestiž Kosovo odigrao 1:1 na gostovanju kod Grčke. Heleni su vodili preko Masourasa, a za remi je pogodio Rrahmani.

Top Komentari

svasta
Bravo Kosovo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi