Disciplinci bez milosti prema Hebiboviću, zaigrat će tek na proljeće!

Žestoka kazna

Disciplinci bez milosti prema Hebiboviću, zaigrat će tek na proljeće! · Saznajemo

A. Čaušević

Anel Hebibović je isključen u duelu protiv Radnika zbog čega je dobio žestoku kaznu.

Hebibović je na gostovanju Sarajeva ekipi Radnika dobio crveni karton, a da nije ni kročio u teren. Razlog je pretjerano psovanje i vrijeđanje službenih lica.

Sudija Aleksandar Njegomorović je dugogodišnjem fudbaleru Sarajeva pokazao put ka svlačionici u 68. minuti susreta. U izvještaju je i naveo zašto.

"Hebibović Anel (68; Iz tehničkog prostora vrijeđao prvog pomoćnog sudiju, gdje mu se obratio riječima: "Pi*ka ti materina, j*bem ti majku što nisi
mahao", obrazložio je sudija u svom izvještaju, gdje je još naglasio:

"Nakon isključenja igrač kada je napustio tehnički prostor u ulazu u tunel okrenuo se prema terenu, te se obratio riječima:"J*bo vas predsjednik Vico u pi*ku" nakon čega je ušao u tunel i napustio granice terena za igru.)", navodi se u zapisniku utakmice.

Anel Hebibović
Anel Hebibović FK Igman FK Igman Pozicija: DF

Statistika

24 nastupa
20 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova
Oglasi

Kako Hebibović nije štedio sudije u psovkama tako i Disciplinska komisija nije iskusnog krilnog fudbalera koji će na teren tek na proljeće.

Kako SportSport.ba saznaje Hebibović je kažnjen sa čak tri utakmice te je za njega ova polusezona završena.

Sarajevo u preostala tri kola igra protiv Slobode i Veleža na domaćem terenu dok će gostovati Širokom Brijegu te će Goran Sablić u ta tri udela biti lišen Hebibovićevih usluga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga na domaćim utakmicama protiv rivala iz Tuzle i Mostara neće biti ni publike na istočnoj tribini zbog rasitičkih ispada tokom susreta protiv Rudar Prijedora (1:1).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siki_sa
Vico ciljano uništava kako klupski, tako i reprezentativni fudbal u BiH, prošla i ova sezona nikad lošije suđenje, nikad se više ekipa nije žalilo na suđenje, gle čuda i to suđenje u korist borca, reprezentacija jedna pobjeda u kvalifikacijama, sedam bodova, nikad lošija reprezentacija nije bila plasirana, nigdje tih para koje je rekao da će biti za terene, itd.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi