U regionu prate svaki njegov korak: "Jakirović i Zrinjski su hit"

Slovenci pišu o treneru Plemića

U regionu prate svaki njegov korak: "Jakirović i Zrinjski su hit"

E. Škorić

"Bivši trener Maribora Sergej Jakirović je uz Zrinjski iz Mostara hit sezone u prvenstvu Bosne i Hercegovine", pišu Slovenci.

HŠK Zrinjski je dominantno došao do jesenje titule u Premijer ligi BiH. Plemići su u strašnoj seriji i dva kola prije kraja osigurali su "malu" titulu, a kako igraju, teško da ih neko može zaustaviti do kraja.

Pod vodstvom Sergeja Jakirovića Zrinjski je ostvario ove sezone 13 pobjeda uz tri remija i samo jedan poraz, a redom su Plemići dobijali velike derbije, te je pomalo čudno da su od fenjeraša Radnika doživjeli jedini poraz, a to je bilo prije tačno dva mjeseca.

Trenutno Zrinjski ima 42 boda, 10 više od drugoplasiranog Tuzla Cityja kojeg je savladao na Tušnju s 2:0 u subotu.

"Hrvatsko-bosanski strateg Sergej Jakirović ostao je u Mariboru zapamćen kao trener koji je bio na klupi momčadi koja je u ispadanju od sjevernoirskog Coleraina doživjela jedan od najsramotnijih evropskih poraza, čime je na kraju zapečatio njegovu relativno kratku trenersku epizodu u Sloveniji", piše portal Nogomania.com u Sloveniji, pa nastavlja:

"Jakirović je nakon odlaska iz Maribora pronašao novi posao na klupi Zrinjskog iz Mostara, a ove sezone pravi je hit sezone s 'plemićima', jer njegova momčad već nakon 17 kola ispred sebe ima deset bodova prednosti. S obzirom na to da će se prije zimske pauze u BiH odigrati još samo dvije utakmice, već je jasno da će Jakirović zimsku stanku provesti na vrhu prvenstvene ljestvice".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slovenci napominju da je Zrinjski posljednju titulu osvojio u sezoni 2017/18.

Što se Jakiurovića tiče, ovaj nekadašnji bh. reprezentativac (imao pet nastupa 2005. - 2006.) vodio je još Sesvete, Goricu te Mariubor, a kao igrač je igrao za mnoge timove uključujući Rijeku, Spartak Trnavu, Split, Istru, Zagreb, CSKA Sofiju, Austriju Karnten, Lučko, Sesvete...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haris1000
Samo u Bosni ima,ukrades stadion i ne daš drugom.klubu iz grada da igra tu i još se hvališ nečim, ima nešto veće od fudbala,na primjer ljudskost,sloboda,čast,poštenje, dzaba titule kad je zrinjski fašistički klub bez tradicije,bukvalno klub od jučer bez ikakve tradicije,bruka I sramota
11 14
LukasPodolski
Zrinjski je opet IN
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi