Pomeo konkurenciju: Veliki Barcin talent dobio nagradu za najboljeg na svijetu

"Golden Boy"

Pomeo konkurenciju: Veliki Barcin talent dobio nagradu za najboljeg na svijetu

E. Škorić

Talentovani veznjak Barcelone Pedri (19) dobio je nagradu "Golden Boy" koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču svijeta svake godine.

Španski reprezentativac pravo je otkriće u sezoni 2020/21, nakon transfera iz Las Palmasa u Barcelonu, gdje je veoma brzo postao jedan od ključnih igrača. Prošle sezone je odigrao 52 utakmice i dao je četiri gola uz šest asistencija, a imao je zapažene nastupe i u dresu Španije s kojom je igrao finale Evropskog prvenstva.

Međutim, nedavno je imao problema s povredama, ali to nije spriječio italijanski list Tuttosport da mu da nagradu "Golden Boy". Uvjerljivo je slavio ispred Judea Bellinghama iz Borussije Dormtund. Pedri je imao 318 glasova, 119 više od svog prvog pratioca.

"Ponosan sam na ovu nagradu. Hvala svim članovima žirija i navijačima koji su me podržali u ovoj nevjerojatnoj 2021. godini. I naravno veliko hvala Barci i španskog reprezentaciji, kao i mojoj porodici, prijateljima i svima onima koji su uz mene na ovaj dan i bez kojih ovo ne bi bilo ostvarivo", kazao je Pedri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije njega su ove nagrade osvajali Erling Haaland, Kylian Mbappe i Joao Felix.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
Fakat nide veze,Haland proslu dobio covjek zabio golova,igrao na vrhunskom nivou,ovaj mali imao 2 doasistencije a odigrao 70 utakmica
6 0
Sars33
Ovaj dobi?? Tobejarabi
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi