Mnogima je bilo smiješno što ga porede s Iniestom, a on je pokazao svima kakav je majstor

Sjajni potezi Gavija

Mnogima je bilo smiješno što ga porede s Iniestom, a on je pokazao svima kakav je majstor

E. Čaušević

Barcelona u utorak nije uspjela na svom terenu da pobijedi ekipu Benfice.

Meč na Camp Nouu završen je bez golova zbog čega je upitno da li će se Barcelona plasirati dalje. Katalonci imaju dva boda prednosti, ali u posljednjem kolu igraju u gostima protiv Bayerna.

S druge strane Benfica na svom terenu dočekuje Dynamo Kijev i treba ima pobjeda da ostanu u igri za drugu poziciju.

Ako Benfica dobije Dynamo u tom slučaju Barceloni će odgovarati samo pobjeda u Minhenu što je u ovom trenutku čini se teško očekivati.

Barcelona je u utorak imala nekoliko šansi da dođe do pobjede, ali imala je i Benfica koja je u samom finišu meča promašila nekoliko zicera.

Xavi je i ovaj put dao šansu igračima iz La Masije, a već sada se može reći da su Gavi i Nico standardni prvotimci katalonskog kluba.

Gavi je oduševio sve svojim igrama ove sezone zbog čega je i postao najmlađi reprezentativac u historiji Španije, a mnogi su ga odmah počeli porediti s legendarnim Andresom Iniestom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, bilo je i onih koji smatraju da Gavi nije ni približno dobar kao Iniesta, ali on svaku utakmicu pokaže koliko griješe u tome.

Gavi je i protiv Benfice imao dva fantastična solo prodora, te je podsjetio na slavne dane Inieste kada je s lakoćom uspio da prevari protivničke igrače. Mladi igrač Barcelone je jednostavno "letio" po terenu, a ove akcije nisu ostale nezapažene i postale su hit na društvenim mrežama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Beclija90
Pojma vi nemate o fudbalu...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi