Belgija odlučila poniziti protivnice do krajnjih granica: Armenke primile 19 golova u Leuvenu

Nevjerovatan rezultat

Belgija odlučila poniziti protivnice do krajnjih granica: Armenke primile 19 golova u Leuvenu

M. Šljivak

Ženska fudbalska reprezentacija Belgije večeras je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo demolirala selekciju Armenije u Leuvenu sa nestvarnih 19:0.

Belgijanke nisu imale milosti prema protivnicama i na kraju su do vrha napunile mrežu ove selekcije.

Nakon prvog poluvremena već je bilo 11:0, a u nastavku su domaće fudbalerke postigle još osam pogodaka za nestvarnih 19:0.

Pet golova u ovom meču postigla je Tessa Wullaert, po tri su zabile Tysiak i De Ciagny, dva Cayman, Eurlings i Teulings, a po jedan Wijnants, Vanheavermaet.

Belgija je na trećem mjestu grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa 10 bodova i postigla je ukupno 34 gola. Ispred su Norveška i Poljska.

Armenija je uvjerljivo posljednja. Ova selekcija nema bodova i u pet utakmica primila je 36 golova.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Grihota je moj sinko
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi