Brat mu ima odštetnu klauzulu od milijardu eura, a on igra u devetoj ligi: "Ponosan je na mene"

Braima u Engleskoj, Ansu u Španiji

Brat mu ima odštetnu klauzulu od milijardu eura, a on igra u devetoj ligi: "Ponosan je na mene"

E. Škorić

Braima Fati brat je daleko poznatijeg Ansua Fatija, zvijezde Barcelone.

Ansu Fati se smatra nasljednikom Lionela Messija, pa je na Camp Nou zadužio 'desetku' i zaista je riječ o velikom talentu. Uostalom, neko kome Barca u ugovor ugradi klauzulu od milijardu eura je sve samo ne "prosječan".

Njegov brat Braima potpisao je za engleskog devetoligaša, ekipu Biggleswade Uniteda.

"Dok smo bili djeca, Ansu je kao šestogodišnjak igrao sa mnom i mojim vršnjacima. Bili smo pet godina stariji, ali on je bio previše talentovan. Naravno i njemu je to odgovaralo, puno naučiš kada igraš sa starijima. Kad odrastaš, novac je zadnja stvar na koju misliš, a tek da pomisliš kako igraš u Barceloni. Ansu je moj brat omiljeni igrač i najbolji prijatelj", rekao je Braima.

"Znam najbolje kako je Ansu naporno radio u životu. Znam isto da sam i ja njemu motivacija i da smo ponosni jedan na drugoga", tvrdi Braima, koji je nedavno prekinuo ugovor sa La Masijom kako bi došao u ekipi Bedfordshirea, ekipu čiji je predsjednik poznati nogometni novinar i voditelj Guillem Balague.

Oglasi

Priznaje da nije bilo lako da se adaptira u Engleskoj.

"Ne volim hladnoću, ali navikavam se. Ansu mi šalje jaknu Barcelone, ja ću njemu zauvrat poslati jaknu od našeg kluba Biggleswadea. Bit će posebno i emotivno kada on dođe da me gleda ovdje u ENgleskoj. Čim bude imao slobodnog vremena, doći će. Nikada prije nije bio u Londonu, ali je postao navijač Biggleswadea Uniteda".

Njegov glavni prioritet je naučiti engleski nakon što se žrtvovao da živi odvojen od svoje djevojke i jednogodišnje kćeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Braima za razliku od Ansua ne igra za reprezentaciju, a zanimljivo da je kao dijete još 2011. godine stigao u Španiju. Dugo je bio u omladinskim selekcijama Barcelone, ali je bio i član B tima, kratko boraivo u Belgiji, Portugalu, da bi se od prije mjesec dana zaputio u Englesku.

S obzirom da ima "samo" 23 godine, nije isključeno da napravi neki korak naprijed u karijeri, posebno jer je, ako ništa, brat velike nogometne zvijezde Ansua Fatija.

Top Komentari

Arnel925
Realno koji je crni fudbaler bio desetka i svjetske klase igrač? Nema ga. Zato ni ovaj iz Barcelone neće biti.
1 9
Sanska_Prangija
Bio u la masiji, sad je u 9!!!! lizi.. Crnacki najveci problem je istovremeno njihovo najvece oruzje. A to je da se prije i bolje razvijaju nego ostali. Znaci, dok mi bljedi se razvijamo do 20, 21, oni su vec s 16 maksimalno razvijeni, tako da odskacu od ostalih i nazivaju ih megatalentima. I onda dodje taj trenutak kada se bljedi razvije.. i onda vise ne odskace crnjo. Vidimo cik primjera, navest cu n.p balotelija.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije