Napustio turnir u FIFA 22, pa zablistao na Anfieldu!

Diogo Jota obožava popularnu igru

Napustio turnir u FIFA 22, pa zablistao na Anfieldu!

E. Škorić

Nije mogao stići da odigra meč na jednom od turnira u video igri FIFA 22, pa je morao da podnese poraz.

Diogo Jota je jučer blistao u pobjedi Liverpoola nad Southamptonom (4:0). Portugalska zvijezda postigla je dva pogotka, ali zanimljivo da je takođe istog dana trebao da nastupa u FIFA 22 turniru.

Orgamizator jednog turnira saopštio je da je Jota morao da otkaže meč u četvrtfinalu turnira u popularnoj video igri jer je morao da igra utakmicu protiv Southamptona-

Kako je igrao Jota, koji je jučer oborio rekord sezone i gol postigao u 97. sekundi, mnogi su u šali komentarisali da je izgledalo kao da u rukama drži džojstik i upravlja samim sobom.

Portugalac je strastven igrač FIFA-e, no malo ko je znao da učsetvuje na raznim turnirima. Naravno, zaljubljenici u ovu popularnu igru su i mnogi drugi nogometaši, a na Anfieldu skoro da nema igrača koji barem nekoliko sati sedmično ne provede igrajući FIFA-u.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, u aprilu 2020. godine zabilježeno je da je Jota pobijedio u svim utakmicama vikend lige. Oni koji igraju popularni FUT (FIFA Ultimate Team) znaju koliko je to teško, praktično nemoguće. Da nije profesionalni nogometaš, nije teško pogoditi šta bi Jota bio i čime bi se bavio...

Naravno, kao profesionalni gejmer mogao bi da zaradi ogroman novac, no ne pretjerujmo - ugovor koji ima s Redsima se ne može zaraditi igrajući video igre.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
I ovo je zasluzilo clanak?
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi