Rangnick već pronašao prvo pojačanje za Manchester United

Želi veznjaka Leipziga

Rangnick već pronašao prvo pojačanje za Manchester United

E. Čaušević

Manchester United je jučer potvrdio da je Ralf Rangnick novi trener ovog kluba.

Njemački stručnjak je na Old Trafford stigao nakon što je Ole Gunnar Solskajer dobio otkaz, te je s Crvenim đavolima potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Ukoliko Rangnick opravda očekivanja na kraju sezone će produžiti saradnju na još dvije godine, ali jasno je da ga očekuje veliki izazov.

Prethodnih godina radio je kao sportski direktor u Leipzigu i Lokomotivu iz Moskve iz kojeg je upravo došao u United. Ipak, ponudu Crvenih đavola nije mogao da odbije jer je svjestan da takve prilike ne dolaze često.

Engleski mediji već su počeli špekulisati o tome kakve promjene će Rangnick napraviti u ekipi Manchester Uniteda, a mnogi tvrde da će najviše "ispaštati" Cristiano Ronaldo.

Naime, špekuliše se da bi Ronaldo mogao da ostane bez mjesta u početnoj postavi, te da bi većinu utakmica trebao počinjati s klupe za rezervne igrače.

Također, očekuje se i da će United već u januaru pokušati dovesti nova pojačanja, a The Times je objavio da se već sada zna ko će biti prva meta engleskog kluba.

Navodno, Rangnick je poručio čelnicima Uniteda da želi dovesti Amadoua Haidaru iz Leipziga koji bi se savršeno uklopio u njegovu taktiku. Također, vjeruje da transfer neće biti komplikovan s obzirom da ima odličan odnos s čelnicima njemačkog kluba gdje je proveo nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 23-godišnjak igra na poziciji veznog igrača, a u Leipzig je stigao prije tri godine iz Salzburga za 19 miliona eura. Ove sezone odigrao je 17 mečeva za njemački klub i zabio je tri gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ima Pogbu, Brunu, Fred, Matta, Matic, sto drugi timovi mogu sanjati, a trazi pojacanje, trkaca jos jednog..
0 13
King_Kenny
...samo Ibisevica i Salihovica neka zove,oni bi ih preporodili.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi