Žrijeb Lige nacija: Zmajevi mogu u grupu sa Srbijom, Rusijom, Crnom Gorom...

Izvlačenje za 15 dana

Žrijeb Lige nacija: Zmajevi mogu u grupu sa Srbijom, Rusijom, Crnom Gorom...

E. Ganibegović

U novembru su završene kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Naša reprezentacija je odigrala najlošije kvalifikacije od nezavisnosti BiH, te smo završili četvrti u grupi iza Francuske, Ukrajine i Finske, a ispred slabašnog Kazahstana.

Naredne kvalifikacije, one za EURO 2024. u Njemačkoj, na rasporedu su tek u martu 2023. godine, te do tada imamo sasvim dovoljno vremena da se spremimo, te da pokušamo izboriti prvo učešće na Evropskom prvenstvu.

Format kvalifikacija za EURO 2024. još nije potvrđen, uključujući sve pojedinosti o tome kako reprezentacije mogu zaraditi mjesta u play-offu putem UEFA Lige nacija 2022/23.

Očekuje se da će pravilnik o takmičenju EURO 2024. biti odobren i objavljen do juna 2022. godine.

Ono što nas očekuje 2022. godine jeste upravo Liga nacija, u kojoj ćemo igrati u B diviziji. Čak četiri utakmice odigrat ćemo od 2. do 14. juna, a preostala dva kola na rasporedu su od 22. do 27. septembra 2022. godine.

Oglasi

Divizije A, B i C imat će po 16 reprezentacija, od kojih će svaka biti izvučena u jednu od četiri grupe po četiri selekcije za grupnu fazu. Preostalih sedam timova, u Ligi D, bit će podijeljeno u dvije skupine, jednu od četiri, a drugu od tri selekcije.

Obzirom da je prethodno izdanje Lige nacija naša reprezentacija 2020. godine završila kao posljednja u grupu u A diviziji, zajedno s reprezentacijama Ukrajine, Švedske i Islanda bit će u prvom šeširu u žrijebu za grupnu fazu B divizije.

Šešir 1: Švedska, Ukrajina, BiH, Island;

Šešir 2: Finska, Norveška, Škotska, Rusija;

Šešir 3: Izrael, Rumunija, Srbija, Republika Irska;

Šešir 4: Slovenija, Crna Gora, Albanija, Armenija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Tako bi naša selekcija mogla "upasti" u jaku grupu sa Srbijom i Rusijom, ali bi nas kuglice mogle spojiti i sa Finskom i Armenijom, koje su nam prethodnih godina zadale mnogo problema.

Žrijeb grupne faze ove, treće po redu, Lige nacija, održat će se 16. decembra u švicarskom Montreuxu s početkom u 18 sati. 

Top Komentari

realista1982
Nisu vise interesantni...
2 0
tip
Sutra opet clanak samo sa 14 dana do izvlacenja. Eto posla.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi