Ronaldo mora u Torino na saslušanje zbog tajnog dokumenta s Juventusom

Novi skandali potresaju Staru damu

Ronaldo mora u Torino na saslušanje zbog tajnog dokumenta s Juventusom

E. Čaušević

Juventus se ovih dana nalazi u centru pažnje zbog novih skandala koji se vežu za klub iz Torina.

Prije nekoliko dana istražitelji su bez najave došli u prostorije Juventusa kako bi napravili pretres, a šest osoba iz ovog kluba sumnjiči se da su lažirali podatke u finansijskim izvještajima.

To su su predsjednik Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved, bivši čelnik sportskog područja Fabio Paratici (danas u Tottenhamu) i još trojica u komercijalnom sektoru: sadašnji glavni korporativni i financijski direktor Stefano Cerrato, bivši glavni korporativni i Financijski službenik, Stefano Bertola i bivši financijski menadžer Marco Re.

Oni se sumnjiče da su lažirali dokumentaciju na prikazanu kapitalnu dobit u prethodne tri sezone, te da su na taj način pokušali oprati novac u iznosu od 50 milione eura.

Međutim, La Gazzetta dello Sport objavila je danas da to nije jedini slučaj zbog kojeg je Juventus u centru pažnje. Naime, istražitelji pregledavaju dokumente i zbog Cristiana Ronalda, te traže tajni dokument koji klub navodno ima s Portugalcem.

Oglasi

Naime, jutros je objavljeno da postoji tajni dokument između Juventusa i Ronalda, ali to još niko nije potvrdio. Navodno, Ronaldo je imao dogovor s čelnicima Juventusa oko novca koji mu treba biti isplaćen, a kojeg se navodno odrekao tokom krize izazvane pandemijom.

Prošle godine je objavljeno da su mnogi igrači Juventusa odlučili da se odreknu plata za mart, april, maj i juni 2020. godine kako bi pomogli klubu tokom pandemije koronavirusa, ali čini se da to nije bilo baš tako.

Naime, istražitelji su saznali da je Juventus na račun Ronalda uplatio određene sume novca i to nakon njegovog odlaska u Manchester United, a tada se počelo špekulisati o tajnom dokumentu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, u tom dokumentu su Ronaldo i Juventus dogovorili da se njemu isplate te plate kojih se očito nije odrekao kako je klub to prikazao, već ih je prolongirao za kasnije.

Gazzetta dello Sport navodi da su istražitelji pozvali Ronalda u Torino na saslušanje kako bi pokušali doći do istine, te se očekuje da će Portugalac doći u narednim sedmicama u Italiju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Ronaldo ljudina, što bi rekli ovi naši...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi