Pada rekord zbog Vlahovića!

Arsenal riješio da kupi Srbina

Pada rekord zbog Vlahovića!

E. Škorić

Srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović jedan je od najtraženijih igrača u Evropi.

Vlahović je blistao tokom ove sezone u dresu Fiorentine i već je odlučio da napusti Firencu, te je spreman za iskorak u karijeri. Igrača žele mnogi timovi, najviše Arsenal i Juventus, a klub iz sjevernog Londona čak je spreman oboriti rekord kako bi doveo Srbina.

Nagađa se da je Tottenham spreman platiti 65 miliona eura odštete za Vlahovića, no posljednje su informacije da će Arsenal ponuditi 20 miliona viš, odnosno 85, što bi trebalo da bude dovoljno za transfer već u januaru.

Topnicima očajnički treba neko poput Vlahovića jer Pierre-Emerick Aubameyang i Alexandre Lacazette nisu ni blizu dobre forme. Inače, ako Arsenal otkupi Vlahovićev ugovor za 85 miliona eura, to će biti novi rekord kada su transferi Topnika u pitanju.

Prije tri godine londonska momčad platila je Lilleu 84 mil. eura za Nicolasa Pepea.

Iako Fiorentina želi da Vlahovića proda Arsenalu, problem je što nogometaš ima navodni dogovor sa Juventusom i on želi da ide u Torino. Uostalom, njemu se ne žuri i spreman je čekati kraj sezone kako bi napravio transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vlahović igra sezonu iz snova i na 15 mečeva Serije A dao je 12 golova, što ga čini najboljim strijelcem lige, a uz to je nedavno sa Srbijom obezbijedio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Već sada je jasno da će Mundijal dočekati kao zvijezda nekog velikog kluba, samo je još pitanje kojeg...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...auuu al ce se ojaditi sa njim...5 golova u sezoni u EPL mu je plafon....pa u EPL je jedan Dzeko koji je klasa za Vlahovica imao problema da se uklopi i prilagodi i nije bio na svom nivou iako je pruzao dobre partije,mada je bila i zestoka konkurencija u napadu...
7 5
Husrefbeg22
... kako bi doveo Srbina. Ja novinara i glupana. Fudbalski klubovi kupuju dobre nogometase a ne Srbine, Hrvate, itd. Nije mi jasno zbog cega se mora istaci Srbin. Zar nije dovoljno napisati ... nogometasa iz Srbije itd. A s druge strane, ko zna da je i Srbin? Mozda je etnicki Vlah ciji preci su se srbizirali primajuci pravoslavnu vjeru? A moze biti i Cincar ili???
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi