Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Jović ukrao show Benzemi za novu pobjedu Reala

Real slavio u Sociedadu

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Jović ukrao show Benzemi za novu pobjedu Reala

E. Ganibegović

Real Madrid je kao gost večeras s 0:2 savladao Real Sociedad u 16. kolu španske Primere.

Nije dobro krenulo po Kraljeve. U 16. minuti povreda Karima Benzeme i najbolji strijelac Reala morao je napustiti teren. Umjesto njega ušao je Luka Jović.

Desetak minuta nakon toga Luka Modrić je sjajno šutirao, ali Remiro još bolje brani. Bilo je to sve od Reala za prvo poluvrijeme. Do kraja je još šansu imao Oyarzabal za domaćine, ali iz slobodnjaka šutira tik pored stative.

Drugo poluvrijeme šansom otvara Rodrygo, a u 47. minuti sjajnu akciju odigrali su Luka Jović i Vinicius Junior, a Brazilac pogađa za 0:1. Gol Viniciusa pogledajte klikom OVDJE.

U 57. minuti na semaforu 0:2. Nakon kornera glavom pogađa Luka Jović za, ispostavit će se, konačan rezultat.

Oglasi

Pred kraj je Vinicius imao još jednu šansu, ali se Remiro ponovo istakao. 

Za Real Madrid ovo je peta vezana pobjeda u Primeri i trenutno su s 39 bodova prvi na tabeli. Sociedad je s 29 na petoj poziciji.

Real Madrid u narednom kolu dočekuje Atletico u madridskom derbiju, dok Sociedad gostuje kod Betisa.

Prije toga, oba tima imat će evropske obaveze. U 6. kolu Lige prvaka Real dočekuje Džekin Inter, dok Sociedad na Anueti u Evropskoj ligi čeka holandski PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 16. kolo:

Real Sociedad 0:2 Real Madrid (Vinicius 47', Jović 57')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Prelako . Ocekivao sam borbu , ali Madrid ima veci izbor igraca i kondiciono su strasni . Militao i Vinicius . Perfekcija .
19 1
King_Kenny
...ovaj Jovic je najveca prevara u historiji fudbala...za 3 godine zabio okruglo 3 gola,sto znaci da jedan njegov gol kosta 20 miliona eura,s obzirom na to koliko je placen...najskuplji golovi svih vremena.
4 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi