Genoa nije pogledala ka golu Juventusa: Južnoamerički majstori za pobjedu Stare dame

Juve rutinski slavio

Genoa nije pogledala ka golu Juventusa: Južnoamerički majstori za pobjedu Stare dame

E. Ganibegović

Juventus je večeras u 16. kolu Serije A s 2:0 savladao Genou.

Stara dama je povela već u 9. minuti, a nevjerovatan gol direktno iz kornera postigao je Juan Cuadrado. Pogledajte ga klikom OVDJE

U 37. minuti Sirigu fantastično brani udarac De Ligta, a samo minut kasnije i Alvara Morate, te je najzaslužniji što je Juventus na poluvremenu imao samo jedan gol prednosti.

Na otvaranju drugog dijela, Sirigu ponovo izlazi kao pobjednik iz duela s Moratom. Španac je šutirao nakon lijepog solo prodora, ali nije uspio zabiti.

Paulo Dybala u 66. minuti imao je novu šansu za Juve, ali ponovo se istakao Sirigu. Ipak, petnaestak minuta kasnije nije mu bilo spasa.

Bernardeschi je poslao dobar pas, a Dybala duplira vodstvo Juventusa i donosi svojoj ekipi vrijedna tri boda. Gol Argentinca pogledajte OVDJE

Oglasi

Zanimljiv je pogled na statistiku ovog meča. Omjer udaraca bio je 27:0, a u okvir gola 12:0. Igrači Genoe vjerovatno ni ne znaju ko je stajao na golu Juventusa, a to je bio Wojciech Szczesny.

Juventus se ovom pobjedom popeo na peto mjesto na tabeli s 27 bodova, dok je Genoa u zoni ispadanja, na 18. mjestu s tek 10 osvojenih poena.

U narednom kolu Juventus gostuje kod Venezije, dok će Genoa dočekati Sampdoriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 16. kolo:

Juventus 2:0 Genoa (Cuadrado 9', Dybala 82')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Konačno je moron poatavio 4231 i igrali su prelijepo NIJE DO IGRACA NEGO DO RETARDA ALEGRIJA, RETARDI JEDNI!!!
1 8
irnes4
Ne pamtim kada smo imali 12 udaraca u okvir ,mozda idu bolja vremena i ljepsa i ubojitija igra Juvea ?? Ali red bi bio Kulusevskog staviti kao isturenog napadaca
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi