Burno jutro na Bosforu: Padale ostavke, preokret za Pjanića
FOTO: EPA

Klima u Besiktasu je daleko od idealne

Burno jutro na Bosforu: Padale ostavke, preokret za Pjanića

H. Zilić

Besiktasu ove sezone ne ide dobro na na jednom frontu.

Posebno razočaravjuća činjenica je da su takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka okončali bez osvojenog boda, a na kraju cijele agonije neko je morao odgovarati i to je bio trener aktuelnih prvaka Turske, Sergen Yalcin.

Yalcin je podnio ostavku koju su čelnici kluba jutros prihvatili, a danas je u 12 zakazan redovan trening koji će voditi dosadašnji Yalcinovi pomoćnici.

Onder Karaveli, jedan od pomoćnika u stručnom štabu, bit će imenovan za privremenog trenera Besiktasa, dok u klubu ne pronađu novo rješenje.

Ostavka Yalcina je možda i nova prekretnica za Miralema Pjanića koji u posljednje vrijeme ne igra u željenoj formi, a tome su dosta kumovale i odluke Yalcina u pojedinim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Govorilo se o Pjanićevom povratku u Barcelonu sa posudbe iz Besiktasa, ali današnje vijesti koje dolaze sa Bosfora mogle bi promijeniti trenutni Pjanićev status u Besiktasu.

Evidentno je da 31-godišnjak prolazi kroz najteži period u karijeri. Dok muku muči s povredama u novembru je bio i na udaru javnosti zbog fotografija iz nargila barova tokom okupljanja. Istina, fotografije su nastale u nekom ranijem periodu, ali Pjanić opet nije bio spašen od medijskog linča.

Top Komentari

Tz_Niko75
Pjanu zaboli. Jos koja godina i koji Milion pa ce u penziju. A nije se puno slomio
4 2
Dinouz
Samo se treneri preokrecu a Pjakne nemoze meda s kasike...kakvi ba treneri, on mora preokret u glavi da dozivi, ovako ni klop mu pomoci ne moze.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi