Prekinuti derbi meč futsal Prve lige FBiH dobio epilog, mnogi su iznenađeni odlukom
FOTO: Youtube LiVideo

Navijač utrčao na parket, gosti nisu željeli nastaviti

Prekinuti derbi meč futsal Prve lige FBiH dobio epilog, mnogi su iznenađeni odlukom

S. Mlaćo
Prekinuti meč futsal Prve lige FBiH između MNK Seljak Livno i Futsal kluba Konjic dobio je svoj epilog.

Susret je prekinut kod rezultata 1:1, kada je jedan domaći navijač utrčao u teren i krenuo prema sudijama.

Na putu do istih je 'zakačio' golmana gostiju koji je teatralno pao, a gosti su se raspremili i nisu željeli da nastave meč. Tada je dvorana ispražnjena, no meč nije nastavljen, a sada je Savez odlučio da pobjedu dodijeli domaćem timu službenim rezultatom 3:0.

Također podnesena je prijava protiv FK Konjic zbog neopravdanog napuštanja terena za igru, te disciplinski postupak protiv MNK Seljak Livno zbog slabe organizacije.

Delegat Sanin Zukanović je naveo da je golman gostiju teatralno pao te da fizičkog kontakta nije bilo,  a sudije Žilić i Serdarević su tražili da isprazni tribina sa gledaocima jer se nisu osjećali najsigurnije. Suci su zatim pozvali goste da izađu na teren, ali da su ih isti obavijestili da su se već raspremili i da ne žele da nastave utakmicu.

Navedeno je da su se svi uslovi za nastavak meča stekli, te je zbog toga susret registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaći tim.

Oglasi

U roku od osam dana na ovu odluku moguće je uložiti žalbu Apelacionoj komisiji NS BiH.

Odluku je potpisao predsjednik Komisije za takmičenje NS FBiH Dubravko Mišković.

Brzo su se oglasili iz redova kluba iz Konjica.

"Izrazili bi veliko nezadovoljstvo odlukom, ali pitamo se koja je svrha ?! Mogli bismo pisati do sutra, ali ne vjerujemo da bi bilo od nekog značaja i uveliko se pitamo koja je svrha ovog takmičenja? Smatramo da ne pripadamo istom, jer učeni od malih nogu sportskom odgoju i kulturi, te zaštiti sportskih radnika na terenima širom naše zemlje i svijeta, smatramo opet da očito nemamo isti pogled na sport kao drugi, možda mi griješimo, sve je moguće.

Razmisliti ćemo sigurno da li ćemo nastaviti ovo takmičenje, a trend gašenja pozitivnih sportskih priča, te ulaganja u sport neka nastavi ko ima volje i želje za to.

Također, u razgovoru sa našom upravom, skupštinom i sponzorima kluba, angažovati ćemo sportskog advokata u cilju pravde.

Čestitamo ekipi MNK Seljak na dobro odigranoj utakmici na terenu, još boljoj van istog", stoji u objavi.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Opis fotografije nije dostupan.

Opis fotografije nije dostupan.

Top Komentari

Gari Garinča
Predsjednik takmičarske Mišković iz Livna. Nemože on na svoje. Ako ništa drugo taj g. Mišković da ima imalo morala i sportskog fer pleja trebao je u ovom slucaju odustati.
0 0
salt_city
Golman mislio pred kamerama isfolirat napad, odluka poštena..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi