Mešanović ponovo zabio, njegova Kisvarda preuzela vrh u Mađarskoj

Bh. napadač u dobroj formi

Mešanović ponovo zabio, njegova Kisvarda preuzela vrh u Mađarskoj

E. Ganibegović

Kisvarda je danas u 16. kolu mađarske OTP Bank lige s 0:2 slavila kod Mezokovesda.

Pitanje pobjednika riješeno je u drugom poluvremenu, a pogađali su Prenga u 67. i bh. napadač Jasmin Mešanović u 79. minuti.

Mešanović je igrao do 89. minute kada ga je zamijenio Czerna. Kod domaćina je Dino Beširović zamijenjen u 58. minuti, dok je Marin Jurina odigrao cijeli meč.

Ovom pobjedom Mešanović i Kisvarda preuzeli su vrh u Mađarskoj s 33 boda, jedan više uz utakmicu više od Ferencvarosa koji je prava mala bh. kolonija, s obzirom na to da za ovaj tim nastupaju Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Muhamed Bešić i Stjepan Lončar.

Upravo im je i Ferencvaros danas učinio veliku uslugu porazom kod Debrecena (2:0).

Kisvarda u narednom kolu dočekuje trećeplasiranu Puskas Akademiju, dok će Beširović i Jurina u goste kod Kenana Kodre i MOL Fehervara.

Što se tiče Jasmina, ovo je za njega bio šesti gol u ligi ove sezone i trenutno je osmi strijelac lige. Prvi je Martin Adam s 13 golova, a treba spomenuti i da Kenan Kodro ima osam golova na svom kontu za Fehervar.

OTP Bank liga, 16. kolo:

Mezokovesd 0:2 Kisvarda (Prenga 67', Mešanović 79')

Top Komentari

pjanke.sa
Sta li je sa ovim bilo u Sarajevu, Tito zna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi