Mediji u komšiluku tvrde: Jakirović najbolje kotira za trenera Dinama, već traži pomoćnike

Da li će Zrinjski ostati bez trenera na pauzi?

Mediji u komšiluku tvrde: Jakirović najbolje kotira za trenera Dinama, već traži pomoćnike

S. Mlaćo
Sergej Jakirović klupu Zrinjskog mogao bi zamijeniti Dinamovom.

O tome se već danima špekuliše, a popularne Sportske jutarnje tvrde da Jakirović trenutno najbolje kotira.

Navodi se i da je Jakirović već počeo tražiti pomoćnike za rad u Dinamu. Prvi izbor je navodno bio Kristijan Polovanec, bivši lijevi bek Dinama, a trenutno radi u stručnom štabu Jerka Leke u drugoligašu Jarunu.

Polovanec je odbio tu ponudu jer bi nakon odlaska iskusnog Branka Karačića u narednim danima trebao preuzeti drugoligaša Sesvete.

Piše se i da bi Željko Kopić do polusezone ipak mogao ostati na klupi Dinama, te da bi onda trebalo biti odlučeno da li će planovi sa njim biti ozbiljniji ili stiže novo ime.

Jakirović sa Plemićima ima sjajnu polusezonu u Premijer ligi, Zrinjski ima 12 bodova prednosti nad Tuzlom City i sigurno korača ka naslovu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 44-godišnji stručnjak u više razgovora nije želio demantovati mogućnost preuzimanja Dinama, no istakao je da je njegov fokus trenutno na HŠK Zrinjski.

Jakirović je u Zrinjski stigao iz NK Maribor, a u Hrvatskoj ga poznaju dok je vodio HNK Gorica i NK Sesvete.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Eto Bilbije u Dinamo ako ovaj ode. I raspade se mali klubcic Zrinjski. Nadati se.
5 13
lalinjo
Bilo kako bilo dokazao se kao stručnjak koji je promovirao PL,nadam se da kreću bolji dani za našu ligu koja nije toliko loša kako pojedinci pišu. Najbolji i najstabilniji klub u regiji se ne odbija i jako je teško dobiti drugu priliku,stoga mu želim svu sreću kao osobi što god odlučio,jer je to i zaslužio.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi