Epizoda u Sarajevu splet nesretnih okolnosti, Mešanović briljira u Mađarskoj

Njegov tim na vrhu tabele

Epizoda u Sarajevu splet nesretnih okolnosti, Mešanović briljira u Mađarskoj

A. Beganović

Mađarsko fudbalsko prvenszvo u posljednje vrijeme postala je "fudbalska Meka" za bosanskohercegovačke fudbalere, a na vrhu tabele tamošnjeg šampionata nalazi se Kisvarda, klub čije boje brani Jasmin Mešanović.

Iskusni ofanzivni fudbaler u Kisvardu je stigao na "mala vrata" nakon ne tako uspješne epizode u Sarajevu. Međutim, da je vrijeme provedene u Sarajevu zapravo splet nesretnih okolnosti po Mešanovića, pokazao je u svom novom klubu.

Tamošnji mediji su puni hvale za igre nekadašnjeg fudbalera Sarajeva, Slobode, Čelika, Zrinjskog i Maribora i smatraju ga za jednim od najvažnijih kotača najprijatnijeg iznenađenja mađarskog šampionata.

Mešanović je jedini igrač Kisvarde koji je bio član startne ekipe u svim utakmicama ove sezone, a da se napadač ne ocjenjuje samo po broju postignutih pogodaka zapravo se najbolje vidi iz njegovog slučaja.

Istina, postigao je Mešanović šest pogodaka, što svakako nije loš statistički podatak, ali mađarski mediji hvale njegov rad na terenu, agresivnost i rutinu koju posjeduje.

U posljednjem kolu Kisvarda je savladala Ferencvaroš (2:0) uz pogodak bosanskohercegovačkog fudbalera i preuzela je vodeću poziciju na tabeli, a Mešanović je nakon ovog meča govorio za mađarske medije.

Istakao je da je sjajan osjećaj gledati tabelu, ali da u isto vrijeme u klubu nisu euforični te da se pripremaju za posljednju ovogodišnju utakmicu.

"Dobar je osjećaj gledati tabelu, to je nagrada za posao koji smo pošteno radili tokom ljeta. Pripremamo se za svaku utakmicu kao da nam je posljednja, a ne bavimo se rezultatima naših suparnika, nego samo svojom igrom. Ostala je još jedna utakmica, želimo osvojiti tri boda i onda ćemo moći reći da smo imali sjajnu sezonu", istakao je Mešanović.

Top Komentari

Husrefbeg22
da ga nisu angazovali bili bi prvaci BiH. on samo dobro igra za skutore. Da su umjesto njega na dvadesetak utakmica sarajeva zabili kolac u 16 metara vise bi se lopti odbilo u gol nego sto je on dao.
2 1
ghast0
Fudbalska Meka hahahaahahhahaaahahhahahahahahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi