Cirkus u Puli: Petkoviću poništen gol iz penala, a sudija mu onda dao crveni karton

Zastajkivao prije udarca

Cirkus u Puli: Petkoviću poništen gol iz penala, a sudija mu onda dao crveni karton

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su u nevjerovatnoj utakmici u gostima pobijedili Istru sa 2:0.

Dinamo je uspio da dođe u Puli do nova tri boda, a odličnu utakmicu odigrao je i bh. reprezentativac Amer Gojak koji je uspio da postigne jedan pogodak.

Gojak je u centru pažnje u sedmoj minuti kada je zabio pogodak za 1:0 koji je prvobitno poništen zbog ofsajda. No, onda je sudija pregledao VAR snimak i priznao je gol bh. reprezentativca.

On je kasnije uspio efektno petom da zabije još jedan gol, ali ovaj put je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Nevjerovatnu dramu gledali smo u drugom poluvremenu u Puli. Dinamo je u 80. minuti ostao s igračem manje jer je "pocrvenio" Theophile, a Istra je krenula po izjednačenje.

No, Dinamo je u 88. minuti sve mogao da riješi. Petković je izborio penal, a crveni karton dobio je Lučić. Međutim, tek tada je nastao pravi cirkus na ovoj utakmici.

Petković je zabio gol iz penala, ali sudija Strukan je poništio gol jer je napadač Dinama zastajkivao prije šuta, te mu je dao drugi žuti, odnosno crveni gol i lopta je bila za Istru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Domaći su krenuli po sve ili ništa na kraju i prilikom kornera u 98. minuti svi su bili u kaznenom prostoru Dinama, a onda se lopta odbila do Ristovskog koji je s centra pogodio mrežu Istre za konačnih 2:0.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samo_nebo_je_granica
Kakav cirkus, sudija odradio posao za 10...sve po pravilima igre...svaka mu cast za ovakve odluke !
4 6
Karameho
Bravo sudac..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi