Pukla petarda u Salernu: Inter deklasirao Salernitanu

Gosti slavili sa 5:0

Pukla petarda u Salernu: Inter deklasirao Salernitanu

E. Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su u gostima pobijedili Salernitanu sa 5:0 u okviru 18. kola italijanske Serije A.

Inter je ofanzivno krenuo od prve minute i bilo je jasno da će Salernitana teško večeras ostati neporažena pred svojim navijačima. Gosti s Meazze odigrali su odličnu utakmicu, te su na kraju zasluženo slavili.

Ekipa Intera do prednosti je stigla već u 11. minuti kada je Calhanoglu centrirao iz kornera, a sjajan pogodak glavom postigao je Ivan Perišić.

Četiri minute kasnije nova šansa za goste. Alexis je ušao u kazneni prostor i pokušao je uposliti Džeku koji je bio sam na drugoj strani, ali je očajno poslao loptu što je itekako zasmetalo Dijamantu.

Do drugog gola Inter je stigao u 33. minuti. Džeko je odlično uposlio Dumfriesa koji s desetak metara šalje lotpu u mrežu domaćeg tima.

Dijamant je u samom finišu prvog poluvremena mogao do gola kada je golman domaćeg tima loše reagovao nakon centaršuta, ali Džeko nije uspio glavom poslati lotpu u praznu mrežu.

Oglasi

Inter je nastavio sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu. Gosti su do trećeg gola uspjeli da dođu već u 52. minuti.

Džeko, Calhanoglu i Alexis su sjajno kombinovali, a na kraju gol za 3:0 postigao je Čileanac. Nekoliko minuta kasnije Inzaghi je poslao i Lautara na teren što se itekako isplatilo.

Argentinac je bio u centru pažnje u 77. minuti kada je sjajno pogodio za 4:0 i nastavio odličnu golgetersku seriju. Inter je sve završio u 87. minuti kada je konačnih 5:0 postavio Gagliardini.

Edin Džeko odigrao je cijelu utakmicu večeras, ali nažalost nije se uspio upisati u listu strijelaca iako je imao nekoliko dobrih prilika. Džeko je meč u Salernu završio s jednom asistencijom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, treba istaći da je Milan Đurić u igru ušao u 61. minuti u ekipi Salernitane, ali nije uspio da napravi neku veliku razliku u igri domaćeg tima.

Inter je prvi na tabeli sa 43 boda, dok je Salernitana ostala posljednja sa svega osam osvojenih bodova iz 18 mečeva.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinouz
E vala od 5 golova ne zabiti barem jedan...jbg dzeko, klupa ti se smijesi kako stvari stoje..
2 16
Bhf111
Ovo je njegov problem sto nema taj neki kontinuitet i par utakmica je uvijek bez gola, iako je odigrao super utakmicu, otkrivao se dijelio lopte, par puta mu ne daju loptu kako treba iako se otkrio ali vidi se iskustvo , idemo dalje Dzekson, sljedecu zabijas sto posto
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi