Jakirović: Svi su mislili da ću se zakopati u Mostaru...

Odradio odličan posao sa Zrinjskim

Jakirović: Svi su mislili da ću se zakopati u Mostaru...

A. Čaušević

Sergej Jakirović je u 2021. godini odradio odličan posao sa Zrinjskim zbog čega je na sebe skrenuo ogromnu pažnju, posebno u Hrvatskoj.

Dinamo je proteklih sedmica tražio novog trenera, ozbiljno je kotirao i Jakirović, ali za sada nema ništa od njegovog odlaska iz Mostara.

U razgovoru za Sportske novosti Jakirović je govorio o svom trenutnom statusu te vjeruje da će jednog dana postati trener zagrebačkih Modrih.

"Vjerujem. Smatram da sam tek na početku karijere, da mi ništa ne može pobjeći. Bitno je raditi svoj posao maksimalno i nizati dobre rezultate jer to je najvažnije za CV", rekao je Jakirović te nastavio:

"Kad sam išao u BiH svi su mislili da ću se u Mostaru zakopati, a na kraju možeš dobit ponudu da uzmeš najbolji klub u regiji. Sve se danas prati, bitno je samo raditi…"

Plemići su odigrali dominantnu jesen te na proljeće imaju sve u svojim rukama da osvoje titulu. Jakirović razmišlja i o grupnoj fazi Konferencijske lige.

"Zrinjski ima jako dobar koeficijent, u prvom pretkolu može biti nositelj, u drugom je 50:50. Pričam ako ćemo biti prvaci. Ukoliko prođemo dva pretkola automatski smo u Konferencijskoj ligi što bi bilo fenomenalno. Sigurno da je to cilj. Historijski domet."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju njegova budućnost kratko je poručio: "Službeno sam trener Zrinjskog, sve ostalo je navodno."

"Prije svega trener sam pod ugovorom i treba doći do dogovora. Meni je glupo da nešto forsiram, moj sadašnji klub stao je iza mene maksimalno, dali su mi odriješene ruke i nema logike da inzistiram na nečemu drugome. Prvo mi valja napraviti posao sa Zrinjskim kako treba. U jako smo dobroj poziciji i želimo osvojiti titulu prvaka. Što se nadam da ćemo i uspjeti", dodao je perspektivni stručnjak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rastafarian
bravo profa legendo srednje Bosne...samo Zrinja!!!
4 5
bk123
sretno trena ...i hajmo napraviti taj iskorak
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi