Luka Garza dobio državljanstvo BiH, može igrati za reprezentaciju

Sjajna vijest

Luka Garza dobio državljanstvo BiH, može igrati za reprezentaciju

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je bogatija za još jednog NBA košarkaša.

Luka Garza koji se već neko vrijeme spominje kao potencijalni reprezentativac BiH je dobio državljanstvo naše zemlje.

Vijest je objavio novinar Dražen Dželetović koji je na Twitteru otkrio kako mu je tu vijest potvrdio lično košarkaš Detroit Pistonsa.

"Odlične vijesti za košarkašku reprezentaciju BiH. Luka Garza mi je upravo rekao da je prošle sedmice postao državljanin Bosne i Hercegovine, tako da je otklonjena jedna od glavnih prepreka za igranje u dresu bh. reprezentacije na Eurobasketu sljedeće godine" napisao je Dželetović.

Garzi je preostalo da izvadi bh. pasoš te da se završi dokumentacija sa FIBA-om te da više neće biti prepreka da nastupa za reprezentaciju BiH.

Ovaj 22-godišnjak igra svoju prvu NBA sezonu, trenutno je na prosjeku od 3.8 poena. Najbolji meč odigrao je protiv Houston Rocketsa kada je ima devet poena i tri skoka.

Inače, sin Sarajke Šejle (djevojački Muftić) i Amerikanca Frenka Garze. Rođen je u Washingtonu. 

Top Komentari

nedyim_SA1946
Ova vijest o Garzi mi je popravila dan, dobro nam došao Luka!
42 0
Icardi072
Dobro nam dosao Luka
25 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi