Afera "Respiratori": Bivši predsjednik FK Željezničar posredovao kod Kineza za lažne fakture

Samir Cerić

Afera "Respiratori": Bivši predsjednik FK Željezničar posredovao kod Kineza za lažne fakture

E. Ganibegović

Danas je u Sudu Bosne i Hercegovine održano ročiste u postupku protiv aktera afere "Respiratori".

Na ročištu su se pojavili premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Pomenuti su optuženi u vezi nabavke stotinu respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Danas se na ročištu pojavio kao svjedok Kristijan Marić iz Mostara, a koji je sarađivao s Fikretom Hodžićem i ispričao je kako su ustvari nabavljeni kineski respiratori.

Nakon svega, tvrdi Dnevni Avaz, iznio je i jednu šokantnu informaciju, a odnosi se na Samira Cerića, bivšeg predsjednika FK Željezničar.

Naime, navodno je biznismen iz Londona posredovao kod Kineza da sačine lažnu fakturu na višu cijenu 100 respiratora ACM-812A, te bi također mogao biti pozvan na saslušanje po ovom pitanju.

Samir Cerić je, podsjetimo, kao predsjednik FK Željezničara proveo pet mjeseci i to vrlo neuspješnih.

Iako je po dolasku u klub obećavao mnogo, Cerić nije napravio ništa, pa je početkom juna tekuće godine izglasana njegova smjena.

Nekoliko mjeseci kasnije biznismen i filantrop iz Londona našao je novi posao i preuzeo je ulogu direktora operacija u kompaniji Blocksport, koja se bavi proizvodnjom tehnološke opreme za klubove i sportiste širom svijeta.

Top Komentari

SonPen1946
Čitav Bh šljam i prevarant je nekako povezan sa hnk želješčarom.
4 6
Icardi072
Kad procitam ovo filantrop, a on oyebina zesca
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi